Fanatieke Nederlandse Lezers discussion

1601 views
Boeken > Welk boek ben je nu aan het lezen?

Comments Showing 1-50 of 2,341 (2341 new)    post a comment »
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 46 47

message 1: by Joëlle (new)

Joëlle (joellekaya) Welk boek ben jij op dit moment aan het lezen en wat vind je er tot nu toe van?


message 2: by Maartje (new)

Maartje (maartjeleah) De donkere kamer van Damokles & het meisje met het rode haar. Beide nog niet zo ver in maar al heel erg goed!


message 3: by Ashly (new)

Ashly Zusje van Camilla Lackberg, vind haar boeken vooral erg leuk (:. Ook bezig in "Was ik maar thuisgebleven" over nare reiservaringen, best grappig (:


message 4: by Joëlle (new)

Joëlle (joellekaya) Op dit moment lees ik een aantal boeken door elkaar heen:
Extremely Loud & Incredibly Close - Jonathan Safran Foer
Hundertwasser - Harry Rand (Dit is over een kunstenaar)
Toen god een konijn was - Sarah Winman


message 5: by Tirza (new)

Tirza (tirzaelise) Ik heb net Boven Is Het Stil uitgelezen van Gerbrand Bakker. Het was weliswaar voor m'n literatuurlijst, maar toch een leuk boek!


message 6: by Suzanne (new)

Suzanne Magnus van arjen lubach. Leuk, al doet hij erg zijn best om interessant te schrijven...


message 7: by Eline (new)

Eline (95eline) Zojuist The Voyage of the Dawn Treader uitgelezen voor school. Het verhaal zelf vind ik niet geweldig, maar de humor in het boek maakt veel goed.


Irene ~ Ice Cold Passion (icecoldpassion) Op dit moment lees ik The colour of magic, Terry Pratchett en De schaduw van de wind, Carlos Ruiz Zafón. Beide totaal verschillend, maar erg goed (tot nu toe)


message 9: by Minka (last edited Jan 16, 2013 03:12PM) (new)

Minka (minkaminkie) uhhm, ik lees echt teveel boeken door elkaar,xD
ik ben bezig in Through the ever night, Roar and Liv, City of lost souls, Gone Fear,Delirium, Clockwork prince, en ik ben opnieuw begonnen in Vampire academy serie:)


message 10: by Linde (new)

Linde (linderietveld) Op dit moment lees ik A Head Full of Blue en The Woman in White, waar ik niet doorheen kom want hij is vreselijk langdradig en jawel, 600 pagina's dik.


message 11: by Amber (new)

Amber (amberisabelle) Ik lees op dit moment Divergent van Veronica Roth en The Kite Runner van Khaled Housseini :)


message 12: by Renavdt (new)

Renavdt Ik lees opstand van veronica roth. De eerste hoofdstuken, moest ik erg wennen, omdat het lang geleden was dat ik het eerste deel las. Nu heb ikmde personages wee goed in mijn hoofd en leest het heerlijk!


message 13: by Renavdt (new)

Renavdt Vind het ook heerlijke boeken!zal deel twee vast snel uithebben!


Irene ~ Ice Cold Passion (icecoldpassion) Ik heb Insurgent en divergent ook in de kast staan!! Was mijn kerstkado :)


message 15: by Lisanne (new)

Lisanne Ik lees op dit moment Koopwoede van Kate Harrison, maar ik vind het tot nu toe nog niet z'n heel goed boek, maar ik ben dan ook nog helemaal niet zo ver.


message 16: by Maartje (new)

Maartje (maartjeleah) Let it snow van John Green, Maureen Johnson en Lauren Myracle. Ik vond het wel passen bij het weer :-). Ik heb nu de verhalen van John Green en Maureen Johnson uit en beide erg leuk.


message 17: by Judith (new)

Judith (paperiot) Ik ben bezig in Forgotten van Cat Patrick, tot nu toe best leuk, en Persistence of Vision van Liesel K. Hill, die ik voor review heb gekregen. Weet niet zo goed wat ik daarvan moet vinden tot nu toe, haha.

maartje wrote: "Let it snow van John Green, Maureen Johnson en Lauren Myracle. Ik vond het wel passen bij het weer :-). Ik heb nu de verhalen van John Green en Maureen Johnson uit en beide erg leuk."

Let It Snow is zo leuk! Deed me denken aan Love Actually! :)

Elke wrote: "Ik heb Insurgent gelezen dus in het engels. Oh ik hou van die boeken <3"

Ooooh, Insurgent is zo goed! <3 Kan echt niet wachten op het derde boek!


message 18: by Eline (new)

Eline (95eline) Ik heb net "Tunnels" uitgelezen, nu snel richting de bieb voor deel twee!


message 19: by Linde (new)

Linde (linderietveld) Ik lees nu A Red Herring Without Mustard van Alan Bradley. Het is een serie van 5 boeken waarvan deze het 4e deel is. Niet een genre wat ik meestal lees (detective dingetjes) maar deze vind echt heel leuk.


message 20: by Yasmijn (new)

Yasmijn | 871 comments Ik lees momenteel The Hobbit! Want dat had ik nog nooit gedaan :/ Heb het altijd jammer gevonden dat ik Tolkien niet net zo met de paplepel ingegoten heb gekregen als J.K. Rowling, maar nu moest het er toch echt van komen :) Het bevalt super, trouwens!


message 21: by Maartje (new)

Maartje (maartjeleah) McFly - Unsaid Things... Our Story
Geweldig boek als je fan bent van McFly! Elk bandlid vertelt zijn verhaal. Heel erg leuk als je meer dingen te weten wilt komen over McFly. :-)


message 22: by Linde (new)

Linde (linderietveld) Magnus van Arjen Lubach!


message 23: by Jan-Joost (new)

Jan-Joost (janjoosteveleens) Een weeffout in onze sterren :)


Irene ~ Ice Cold Passion (icecoldpassion) The Mystic Wolves (Mystic Wolves, #1) by Belinda Boring The Shadow of the Wind (The Cemetery of Forgotten Books #1) by Carlos Ruiz Zafón en ik ga beginnen aan Witch Way Bends (Bend-Bite-Shift Trilogy, #1) by Olivia Hardin


message 25: by Linde (new)

Linde (linderietveld) What Happened To Goodbye van Sarah Dessen.


message 26: by Jiska (new)

Jiska Ik lees nu eten, bidden, beminnen van Elizabeth Gilbert. Ben er nog niet zo ver in, en weet ook nog niet zo goed wat ik er van vind.. Beetje te spiritueel denk ik.


Irene ~ Ice Cold Passion (icecoldpassion) Ik lees nu Beautiful Creatures (Caster Chronicles, #1) by Kami Garcia en ben bijna klaar met The Mystic Wolves (Mystic Wolves, #1) by Belinda Boring


message 28: by Amber (new)

Amber (amberisabelle) Insurgent van Veronica Roth, the Name of the Wind van Patrick Rothfuss en the Snow Child van Eowyn Ivey :)


message 29: by Linde (new)

Linde (linderietveld) City of Ashes van Cassandra Clare.


message 30: by Jan-Joost (new)

Jan-Joost (janjoosteveleens) 1q94 van Haruki Murakami. Ben nu op de helft, erg apart boek wel. Verder lees ik tussendoor af en toe een stukje in Taal is zeg maar echt mijn ding voor de afwisseling.


message 31: by Eline (new)

Eline (95eline) Ik ben voor de tweede keer The Curious Incident Of The Dog In The Night-Time aan het lezen, erg bijzonder boek!


message 32: by Yasmijn (new)

Yasmijn | 871 comments Ik ben begonnen in A Game of Thrones. Echt fantastisch, het stoort me ook niet dat ik de serie al gezien heb en dus voor een deel al weet wat er gaat gebeuren. In een boek zit altijd zo veel meer diepte!


Irene ~ Ice Cold Passion (icecoldpassion) Ik heb net tussendoor eventjes All Over You (Devoured, #0.5) by Emily Snow gelezen, ik heb het er nog warm van! Erg sexy. Nu weer terug naar Ethan en Lestat.


message 34: by Berna (new)

Berna (photographs) Ben op dit moment bezig in het boek verstrikt van Mel Wallis de Vries een goed boek tot zover (van één van mijn lievelingsschrijfsters).


message 35: by Linde (new)

Linde (linderietveld) IV van Arjen Lubach! Heb best wel hoge verwachtingen door de lovende recensies.


message 36: by Sanne (new)

Sanne Ik ben net begonnen aan The Edge of Never - J.A. Redmerski. Leest heel makkelijk, en een pakkend verhaal. Ik ben bang dat ik voor vrijdag al aan een nieuw boek moet beginnen. Voor de afwisseling ga ik maar Geen gewoon Indisch meisje van Marion Bloem lezen.


Irene ~ Ice Cold Passion (icecoldpassion) Ik lees momenteel bezig in Redemption (Fallyn, #1) by Venise Webb erg goed YA boek! En ben vanochtend ook begonnen in Grave Mercy (His Fair Assassin, #1) by R.L. LaFevers tot nu toe erg goed!


message 38: by Johan (last edited Mar 20, 2013 12:07PM) (new)

Johan Ik heb Oorlog en Vrede een maand geleden weggelegd, daarin ben ik op ca 1/3e. Mooi boek, maar wel heel dik, en af en toe langdradig
Ik ben net begonnen in IV, die is leuk tot nu toe. Ik heb hem vast zo uit.
In Glimpses of Unfamiliar Japan ben ik ook nog bezig. Op zich interessant, maar gaat wel een beetje vervelen.

De vreemdeling heb ik al klaar liggen, voor als ik IV uit heb.


message 39: by Linde (new)

Linde (linderietveld) One Flew Over The Cuckoo's Nest van Ken Kesey. In oud engels geschreven dus soms wat onbegrijpelijk. Na 100 pagina's begint het eindelijk een beetje interessant geworden. Tot nu toe wat mij betreft overrated.


message 40: by Linde (new)

Linde (linderietveld) Divergent van Veronica Roth, dit boek is echt fan-tas-tisch en ik heb hem nog niet eens uit. Ik heb mijn zus vandaag gedwongen om de Nederlandse versie te kopen zodat we samen kunnen fangirlen.


message 41: by Yasmijn (new)

Yasmijn | 871 comments Het boekenweekgeschenk natuurlijk!


message 42: by Linde (new)

Linde (linderietveld) Zielen van Stephenie Meyer. In het Nederlands omdat m'n zus hem een tijd geleden had gekocht. Ik zag laatst de trailer van de film op televisie en wil hem zeker zien maar ik wil eerst het boek lezen. Het begon echt heel vaag (bij de eerste zin dacht ik al what the hell?) maar het wordt steeds spannender en interessanter.


Irene ~ Ice Cold Passion (icecoldpassion) Linde wrote: "Zielen van Stephenie Meyer. In het Nederlands omdat m'n zus hem een tijd geleden had gekocht. Ik zag laatst de trailer van de film op televisie en wil hem zeker zien maar ik wil eerst het boek leze..."

Zielen? Als in The Host? wow die titel hadden ze ook wel wat beter kunnen vertalen!


Irene ~ Ice Cold Passion (icecoldpassion) Ik heb de laatste paar weken niet zo veel tijd gehad om te lezen maar heb net Redemption (Fallyn, #1) by Venise Webb uit! Twee keer de tranen in me ogen gehad! Dus heel goed boek! Ik ben ook nog bezig in: Matched (Matched, #1) by Ally Condie compleet andere wereld! Creepy soms maar wow wat heerlijk om te lezen


message 45: by Lizza11 (new)

Lizza11 Oh, ik vind de titel wel wat hebben, hoe hadden ze hem dan moeten vertalen? Ik heb de film gezien en die was wel aardig (Twilight niveau), misschien het boek ook maar eens lezen, aangezien ik de Twilight boeken ook beter vond dan de film.

Anyway, ik ben bezig in de Dwergen serie (Markus Heitz), geweldige serie tot nu toe. En in Wereld zonder hemel. Is heel apart en lekker futuristisch.


Irene ~ Ice Cold Passion (icecoldpassion) Lizza11 wrote: "Oh, ik vind de titel wel wat hebben, hoe hadden ze hem dan moeten vertalen? Ik heb de film gezien en die was wel aardig (Twilight niveau), misschien het boek ook maar eens lezen, aangezien ik de Tw..."

Mmm daar zat ik over na te denken hoe ze hem hadden kunnen vertalen, je kunt er moeilijk gastheer/vrouw van maken. Het is eigenlijk alleen verwarrend, daarom verbaasde me het, bij zielen denk ik niet aan the host. Puur op vertaling klinkt het raar. Ik heb het boek al jaren op de plank staan, twee keer geprobeerd te lezen maar steeds weer weg gelegd.


message 47: by Linde (new)

Linde (linderietveld) Lizza11 wrote: "Oh, ik vind de titel wel wat hebben, hoe hadden ze hem dan moeten vertalen? Ik heb de film gezien en die was wel aardig (Twilight niveau), misschien het boek ook maar eens lezen, aangezien ik de Tw..."

De boeken zijn inderdaad meestal beter dan de film. Saoirse Ronan (hoofdrolspeelster in The Host) vind ik wel een hele goede actrice dus ik ben erg benieuwd!


message 48: by Lizza11 (new)

Lizza11 Het is ook wel vaker met boeken dat de vertaling van de titel niet echt top is (ik moet gelijk denken aan The fault in our stars - weeffout in de sterren, of Under the never sky - wereld zonder hemel) Ik vind altijd dat het een beetje zijn magie verliest in het Nederlands.


Irene ~ Ice Cold Passion (icecoldpassion) Lizza11 wrote: "Het is ook wel vaker met boeken dat de vertaling van de titel niet echt top is (ik moet gelijk denken aan The fault in our stars - weeffout in de sterren, of Under the never sky - wereld zonder hem..."

Helemaal mee eens! Dat is een van de redenen dat ik boeken van Engelse schrijvers in het Engels lees, is toch anders!


message 50: by Berthe (new)

Berthe (berthereadsbooks) Ik lees nu The Great Gatsby voor Engels op school. Ik vind het een erg saai boek maar ik heb jammer genoeg geen tijd om er nog iets voor mijzelf naast te lezen (ook Spaans, Frans en Nederlandse literatuur moeten gelezen worden *zucht*)


« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 46 47
back to top