Kindle lovers group discussion

94 views
What Kindle do you have?

Comments Showing 1-31 of 31 (31 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Elly (Schrody) (new)

Elly (Schrody) | 9 comments Mod
I have the same like on the picture. What do you have? Kindle Fire? Paperwhite? Any other? Let's talk. :)


message 2: by ♥ Unaeve (new)

♥ Unaeve ♥  (unaeve) | 3 comments Kindle keyboard kindle 3

imam ga oko godinu dana i za mene je postao isto toliko vazan kao mobilni telefon ili kljucevi od kuce..nigde ne mrdamo jedno bez drugog :))


message 3: by Elly (Schrody) (new)

Elly (Schrody) | 9 comments Mod
Takav moj frend ima, ja sam se ogrebla za noviji model hehe ;)) I meni je moj Kindle jako važan, nikamo ne idem bez njega-stane mi u torbicu, i radije bi ostala bez mobitela nego bez njega XD


message 4: by Tatjana (new)

Tatjana (rosandictea) | 2 comments 4th generation Kindle
4th gen Kindle
Imam ga od novembra prošle godine... bez zamerki :)


message 5: by Mare (new)

Mare (mare_1503) | 2 comments Isti kao Tatjanin =) radi bez greške


message 6: by Elly (Schrody) (new)

Elly (Schrody) | 9 comments Mod
Tatjana wrote: " 4th generation Kindle

Imam ga od novembra prošle godine... bez zamerki :)"


Ja od kolovoza ove godine... najbolji gadget ikad! :))


message 7: by Sara009 (last edited Sep 21, 2012 03:54AM) (new)

Sara009 | 1 comments Hoću i ja :(
I nekako mi se bez toucha čini bolji. Neće mi ekran biti izmuljan.


message 8: by Elly (Schrody) (new)

Elly (Schrody) | 9 comments Mod
cupava.mala wrote: "Hoću i ja :(
I nekako mi se bez toucha čini bolji. Neće mi ekran biti izmuljan."


I meni se čini bolji bez toucha. Znam kako tablet zna biti izmuljan :-//


message 9: by Mare (new)

Mare (mare_1503) | 2 comments Čula sam da touch dobije na suncu odsjaj =)


message 10: by Matija (new)

Matija (matijagrguric) | 4 comments Kinle Keyboard. Isti kao i Olga. Prezadovoljan sam. :)


message 11: by Elly (Schrody) (new)

Elly (Schrody) | 9 comments Mod
Mare wrote: "Čula sam da touch dobije na suncu odsjaj =)"

A i sigurno ga nije lako čitati na suncu s onako zmuljanim ekranom XD


message 12: by Dina (new)

Dina Goluza | 1 comments omot
Moj je upravo ovakav samo je cover crvene boje.

Kindle Touch nema odsjaj na suncu i ekran nije zmuljan ;)


message 13: by ♥ Unaeve (new)

♥ Unaeve ♥  (unaeve) | 3 comments evo novosti ljubitelji kindla,stigao je update za kinle 3 ako niste vec culi za to (pre jedno nedelju dana)
verzija 3.4

http://www.amazon.com/gp/help/custome...


evo sta nam donosi:

Improved Font: We've improved the reading font to have more contrast and be more crisp.

Parental Controls: With the latest software update for Kindle Keyboard, parents can restrict access to the Experimental Web Browser, the Kindle Store, and Archived Items. While the Kindle Store and Archived Items are locked with Parental Controls, you can continue to buy books from a computer and send them to the Kindle wirelessly for a child to read.

Kindle Format 8: KF8 makes books look even better with support for author specified fonts and more book styling options.

Comic Books: Kindle Keyboard now supports comic books with Kindle Panel View. Supported titles can be purchased from the Kindle Store. Books open in Kindle Panel View by default (a view that allows you to read a comic book panel by panel).

Children's Picture Books: Kindle Keyboard supports children's picture books with Kindle Text Pop-Up. Supported titles can be purchased from the Kindle Store.

Whispersync for Voice: Now you can switch back and forth between reading and listening without losing your place. Whispersync for Voice will synchronize what you read on any Kindle platform device with Audible playback on Kindle Keyboard, Kindle Fire, or on Audible apps for iPhone and Android.


message 14: by Elly (Schrody) (new)

Elly (Schrody) | 9 comments Mod
Dina wrote: ""


eto, dobili smo odgovor :))


message 15: by Jovana (new)

Jovana | 2 comments Poz ljudi, imam jedno pitanje, odakle skidate knjige za kindle i jel koje fajlove podržava? :) razmišljam se da kupim pa da vidim svoje opcije :)


message 16: by Matija (new)

Matija (matijagrguric) | 4 comments www.mobilism.org ili naravno - TPB. :)

I Amazon kada zelim original.

Knjiga ima skoro svih, bilo piratskih ili ne, podrzava .pdf i .mobi, ali sve druge formate mozes vrlo lako konvertirati u programu Calibre, bez ikakvih podesavanja, on to napravi "on the fly" kad stavljas na Kindle.


message 17: by Jovana (new)

Jovana | 2 comments E hvala ti puno, ja inače skidam uglavnom sa mobilism, i čitam na tabletu i to epub uglavnom :) Drug mi kaže da na kindle-u mogu samo knjige sa amazona, pa reko bolje da pitam :)


message 18: by Matija (new)

Matija (matijagrguric) | 4 comments Ma sve moze, i .epub, samo konvertiras prije. Skini si ovaj program pa pogledaj, super je i za organizirati si knjige koje vec imas.


message 19: by Kittykorn (new)

Kittykorn | 1 comments i have the kindle paperwhite, which i love bigtime, also have kindle keyboard, kindles are worth their weight in gold best invention ever


message 20: by Natasa (new)

Natasa (natasa79) | 1 comments Takoder!!! Ni na wcbez njega ;)

♥ Unaeve wrote: "Kindle keyboard

imam ga oko godinu dana i za mene je postao isto toliko vazan kao mobilni telefon ili kljucevi od kuce..nigde ne mrdamo jedno bez drugog :))"


♥ Unaeve wrote: "Kindle keyboard

imam ga oko godinu dana i za mene je postao isto toliko vazan kao mobilni telefon ili kljucevi od kuce..nigde ne mrdamo jedno bez drugog :))"message 21: by Tea (new)

Tea Jovanović Moja ovisnost je nešto veća, pa imam dve kindlice... DX i 2nd generation... vise od 3 godine... na DX-u citam pdfove uglavnom (posto ih prethodno kropujem i oslobodim ikakvih margina i slicno)... I kunem se u Kindle... I decidirano tvrdim da ne postoji bolji e-čitač od kindlice... :)


message 22: by Mihaela (last edited Apr 01, 2013 12:05PM) (new)

Mihaela | 1 comments Kittykorn wrote: "i have the kindle paperwhite, which i love bigtime, also have kindle keyboard, kindles are worth their weight in gold best invention ever"

Couldn't agree more!!
Sestra mi je maznula jedan pa sam si nabavila drugi (4th generation). Najvažnije mi je da mogu čitati s njega. Mjuza, video i sl. mi je na čitaču manje važno


message 23: by Elly (Schrody) (new)

Elly (Schrody) | 9 comments Mod
Tea wrote: "Moja ovisnost je nešto veća, pa imam dve kindlice... DX i 2nd generation... vise od 3 godine... na DX-u citam pdfove uglavnom (posto ih prethodno kropujem i oslobodim ikakvih margina i slicno)... I..."

Definitivno :))


message 24: by Tatjana (new)

Tatjana (rosandictea) | 2 comments Stigao mi je danas Paperwhite.

Prvi utisci: malo je veći i deblji od 4th gen. (pritom je ista dijagonala ekrana). Pri nultom pozadinskom osvetljenju je zanemarljivo svetlija pozadina ekrana u odnosu na 4th gen.(i to pri jakom osvetljenju u prostoriji; na slabijem osvetljenju u prostoriji je čak tamnija pozadina na paperwhite-u), kada se pojača pozadinsko osvetljenje kontrast je bolji (srećom ima puno nivoa osvetljenja, pa može lepo da se skalira), ali ja sam očekivala mnogo bolji kontrast bez pozadinskog osvetljenja... izgleda da je stvar u tome što je poboljšan u odnosu na prethodnu touchscreen verziju... Nažalost trenutno mi se više sviđa displej na starom 4th gen.(nadam se samo da je u pitanju navika).
S druge strane, paperwhite ima malo veću gustinu piksela i druge pogodnosti za čitanje: odabir između 6 tipova fontova, odabir širine margina i proreda.
Ima jako lepo urađen index knjiga na neobičan način (X-Ray) ali ne znam koliko će realno biti koristi od toga (pošto uglavnom čitamo non-Amazon knjige).
Mislila sam da će mi smetati što je touchscreen (plašila sam se mackanja ekrana), ali deluje mi skoz ok i mnogo je intuitivnije kretanje po meniju, pogotovo je lakše korišćenje tastature...

Sve u svemu, za sada mi je veliki plus pozadinsko osvetljenje, intuitivnije kretanje zbog touchscreena (swipe-ovanje po meniju i knjigama:)) i mogućnost odabira fonta.
A minus - potreba za pozadinskim osvetljenjem da bi kontrast bio ok (u smislu uticaja na zamor očiju). I još jedna sitnica koja je meni draga - fali mi onaj progress bar u dnu ekrana sa označenim poglavljima :(


message 25: by Matija (new)

Matija (matijagrguric) | 4 comments Ima vec i .mobi knjiga sa X-Ray funkcijom. Samo se treba malo strpiti i siguran sam da ce postati standard.


message 26: by Danijel (new)

Danijel | 2 comments Kindle 5th Gen, nikad prije nisam imao niti jedan i uglavnom sam prezadovoljan s ovim.


message 27: by Anamarija (new)

Anamarija Dagroš | 2 comments imam kindle 4 oko mjesec dana.... oduševljena sam a najveći mi je "problem" to što ne stignem istražit šta sve može taj moj kindle.... knjige skidam s amazona, i to najčešće one free.... kad poželim neku na hrvatskom, jednostavno je iz pdf-a konvertiram u mobi ili epub format i prebacim na kindle.... čitam da neki čitaju i pdf format - moj kindle to ili ne može, ili ja ne znam kako, pa nek me neko poduči ili prosvijetli.... i još nešto što sam primjetila - te knjige na hrvatskom koje konvertiram - ne stavi mi naziv knjige nego neku šifru sa slovima i brojevima bez neke logike - može li se takav naziv knjige preimenovat u samom kindlu?


message 28: by Danijel (new)

Danijel | 2 comments Recimo ja epub (kojeg ne podržava Kindle) pretvaram u mobi jer je on za Kindle, a tako i PDF...

Amazon Kindle 4th-gen:
Kindle Format 8 (AZW3), Kindle (AZW), TXT, PDF, unprotected MOBI, PRC natively; HTML, DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG, BMP through conversion

PDF ti mora raditi ;D
Ali mislim da ga je ipak bolje pretvoriti u mobi.


message 29: by Anamarija (new)

Anamarija Dagroš | 2 comments Danijel wrote: "Recimo ja epub (kojeg ne podržava Kindle) pretvaram u mobi jer je on za Kindle, a tako i PDF...

Amazon Kindle 4th-gen:
Kindle Format 8 (AZW3), Kindle (AZW), TXT, PDF, unprotected MOBI, PRC nativel..."

Hvala Danijel, idem se onda malo potrudit oko njega da vidim u čemu je problem.


message 30: by Marijan (new)

Marijan Šiško (dorcavorbarra) | 1 comments Prvi kindle nabavio sam 2011, klasični keyboard, i bio je to fantastičan osjećaj. onda sam ga proslijedio sinu, a ja sam nabavio pw, kojeg se i dalje držim. Totalno mi se otvorio jedna novi svijet. Toliko nisam imao mjere s onim 'hoću pročitati ovo, i ovo, i ovo', da sam na kraju imao 2000 naslova na kindlu. sada sma umjereniji, imam samo 150 :)
e, da, sasvim legalno, hrpu starih knjiga imate na www.gutenberg.org
a i knjige na hrvatskom na jednom određenom siteu, samo ne znam koliko je pametno stavljati linkove...


message 31: by Elly (Schrody) (new)

Elly (Schrody) | 9 comments Mod
Besplatne knjige imate i ako u Amazon tražilicu upišete "free Kindle classics/books" :)


back to top