Knjigom u glavu discussion

The House of the Dead
This topic is about The House of the Dead
71 views
2012 Sve knjige > The House of the Dead

Comments Showing 1-23 of 23 (23 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

Goran (karloarmano) | 47 comments Evo, tema je pokrenuta. Nabavite knjigu, pronađite najugodniji položaj... svatko svojim tempom :)


message 2: by Delfa (new)

Delfa Djedović (delfadjedovic) | 7 comments Počinjem večeras :)


message 3: by Gorana (new) - added it

Gorana (erythrina) | 111 comments Ja vam se također pridružujem negdje početkom sljedećeg tjedna =)


Jelena (miss_guardian) | 20 comments A ja tek za koji dan. Prvo moram da saznam koji je datum.


Aris | 67 comments Ja sam zapoceo danas.

Usput, da pitam kako oznacavate izdanja knjiga koja sadrzi vise knjiga u sebi. Dali oznacite samo to izdanje ili i zasebne knjige.


Jelena (miss_guardian) | 20 comments Aris wrote: "Ja sam zapoceo danas.

Usput, da pitam kako oznacavate izdanja knjiga koja sadrzi vise knjiga u sebi. Dali oznacite samo to izdanje ili i zasebne knjige."


Samo to izdanje. Koliko vidim, pise koja dela sadrzi...


message 7: by Salty13, Moderatorica (new) - added it

Salty13 | 1023 comments Mod
Ne znam da li sam trenutno raspolozena za to da me Dostojevski ubije u pojam, ali imam najbolju namjeru da vam se pridruzim kad zavrsim Vonneguta.


Goran (karloarmano) | 47 comments Dobrodošla si svakako! :)


Aris | 67 comments Jelena wrote: "Aris wrote: "Ja sam zapoceo danas.

Usput, da pitam kako oznacavate izdanja knjiga koja sadrzi vise knjiga u sebi. Dali oznacite samo to izdanje ili i zasebne knjige."

Samo to izdanje. Koliko vidi..."


Kuzim, samo onda mi na recommendations budu knjige koje sam procitao i kad usporecujem djela mogu lako previditi neko...


message 10: by Mare, Moderatorica (new)

Mare (mare_1503) | 2201 comments Mod
Baš idem gledati kako je knjiga prevedena na hrvatski i naiđem na ovo u izdanjima: http://www.goodreads.com/book/show/12...

i ispod piše da ova knjiga sadrži : Zapisi iz Mrtvog doma, Zimske bilješke o ljetnim dojmovima i Zapisi iz Podzemlja.

Prva knjiga je ova, ali druga 2 djela ne spadaju u ovo djelo što bi značilo da je ova knjiga krivo dodana kao jedno izdanje Zapisa iz Mrtvog doma? Jesam u pravu? hoću je maknit?

(možda skrećem s teme, ali koga bolje pitati nego vas =))


Jelena (miss_guardian) | 20 comments U principu, da. To su mane izdanja koja obuhvataju više dela.


Jelena (miss_guardian) | 20 comments Mare wrote: "Baš idem gledati kako je knjiga prevedena na hrvatski i naiđem na ovo u izdanjima: http://www.goodreads.com/book/show/12...

i ispod piše da ova knjiga sadrži : Zapisi iz M..."


Hm... http://www.goodreads.com/book/show/72... Ova knjiga npr. sadrži tri romana, li ne i sva dela vezana za Von Bek-a. Ako je izdanje regularno, onda ne bi trebalo da se briše. Ali, ako želite da precizirate da ste čitali, recimo, Zapise, a da vas ostalo ne zanima, onda je bolje odabrati posebno izdanje Zapisa.


message 13: by Gorana (new) - added it

Gorana (erythrina) | 111 comments Mare wrote: "Baš idem gledati kako je knjiga prevedena na hrvatski i naiđem na ovo u izdanjima: http://www.goodreads.com/book/show/12...

i ispod piše da ova knjiga sadrži : Zapisi iz M..."


ne trebaš micat, ja sam razdvojila to izdanje od ostalih, pa će bit zasebno.
dobro da nam je Jelena skrenula pažnju na to.
uf, što ljute ovakve stvari. ljudi olako shvaćaju ulogu knjižnicara pa svašta pišu, dodaju i spajaju. ajd, ovo i nije neka velika greška, al svačeg sam se nagledala i naispravljala. dobit ću polako sjede :D

šta mi onda na kraju čitamo? dok sam predlagala dostojevskog, mislila sam na to kombinirano izdanje koje sadrži Zapise iz Mrtvog doma, Zimske bilješke o ljetnim dojmovima i Zapise iz Podzemlja. ćemo čitat to ili samo ovu prvu priču?


message 14: by Mare, Moderatorica (new)

Mare (mare_1503) | 2201 comments Mod
Erythrina wrote: "Mare wrote: "Baš idem gledati kako je knjiga prevedena na hrvatski i naiđem na ovo u izdanjima: http://www.goodreads.com/book/show/12...

i ispod piše da ova knjiga sadrži ..."


Vidim da si odvojila, to sam i ja mislila napraviti =) super. Sretno s čitanjem, možda vam se pridružim s jednom pričom


message 15: by Milica (new)

Milica (milicachotra) | 172 comments Pokušavala sam da ignorišem ovu temu, ali ne mogu da izdržim... Ako već nećete da čitate celu tu knjigu, pročitajte onda "Zapise iz podzemlja"... Najbolja stvar ikada, otprilike :)


message 16: by Aris (new) - rated it 4 stars

Aris | 67 comments Vidim svojim pitanjem sam uveo malu raspravicu nevezano za kniigu, no postavio sam pitanje bas iz razloga sto citam ovu knjigu s tri knjige u jednoj pa me zanimalo kako goodreads spaja takva izdanja, bilo mi je cudno da je ovo trodjelno spojeno samo sa Zapisima iz mrtvog doma, pa nisam znako kako oznaciti, svaku posebno ili ovo izdanje jer cu procitati sva tri djela..

@Milica
Ja sam bas i zapoceo sa Zapisima iz podzemlja. Potvrdujem: Najbolja stvar ikada. Samo bez otprilike.

Mogli bi i Zapise iz podzemlja staviti kao grupnu ako ima zainteresiranih


message 17: by Delfa (new)

Delfa Djedović (delfadjedovic) | 7 comments Aris wrote: "Vidim svojim pitanjem sam uveo malu raspravicu nevezano za kniigu, no postavio sam pitanje bas iz razloga sto citam ovu knjigu s tri knjige u jednoj pa me zanimalo kako goodreads spaja takva izdanj..."

Ima zainteresiranih :)


message 18: by Gorana (new) - added it

Gorana (erythrina) | 111 comments ja ću isto čitati cijelu knjigu, tj. sve tri priče, pa možda ni ne moramo otvarati novu temu jer se naslov ionako odnosi na izdanje jutarnjeg koje ih sadržava, pa ih možemo sve tu komentirati =)


Goran (karloarmano) | 47 comments Ako ćemo tu sve komentirati, onda trebamo dogovoriti red kojim ćemo čitati, da se ne miješaju komentari...
Pošto su neki već započeli sa Mrtvim domom (ja nažalost još nisam :/ dovršavam Borgesa), najbolje da sa njim i započnemo...

Ako ima onih koji bi radije odmah krenuli sa Zapisima iz podzemlja, onda bi možda bila praktična nova tema. Samo se nadam da nas onda neće biti premalo u svakoj pojedinoj temi...


message 20: by Milica (last edited Sep 16, 2012 02:55AM) (new)

Milica (milicachotra) | 172 comments Karlo wrote: "Ako ćemo tu sve komentirati, onda trebamo dogovoriti red kojim ćemo čitati, da se ne miješaju komentari... Ako ima onih koji bi radije odmah krenuli sa Zapisima iz podzemlja, onda bi možda bila praktična nova tema. Samo se nadam da nas onda neće biti premalo u svakoj pojedinoj temi..."

Slažem se s Erythrinom da nema potrebe za tim... Mi evo već mesecima u jednoj temi pričamo o nekoliko Mievilleovih knjiga i ništa nam se nije pomešalo :) Uostalom, ova tri dela se obično i objavljuju zajedno i pisana su jedno za drugim (The House of the Dead - 1861/2, Winter Notes on Summer Impressions - 1863, Notes from Underground - 1864), pa može biti zanimljivo uporediti ih.


message 21: by Boris (new)

Boris (risbom) | 199 comments Da, makar ne sudjelujem u ovoj temi, (za sad) nadovezat ću se na Milicu jer sam već ranije mislio predložiti da se teme otvaraju za pisca, a ne samo za njegovu konkretnu knjigu, Mievill je baš dobar primjer. Takve teme bi se koristile trajno, ne samo u tekućem mjesecu.


Goran (karloarmano) | 47 comments Kako napreduje čitanje? Meni je preostalo nekoliko desetaka stranica pa ću onda staviti i završni komentar... :)


Jelena (miss_guardian) | 20 comments imam oko 100 str. :/


back to top