Knjigom u glavu discussion

note: This topic has been closed to new comments.
1231 views
UPUTE ZA KORIŠTENJE (preporučamo novim članovima)

Comments Showing 1-26 of 26 (26 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tazitazitazi (new)

Tazitazitazi | 628 comments Obzirom da imamo sve više i više novih članova složila sam kratke ''upute za korištenje'' kako bi se što brže i lakše snašli u grupi.


Cilj grupe je zajedničko čitanje knjiga te neobavezno druženje uz knjige, a o svim zajedničkim aktivnostima (glasanja te predlaganja tema i knjiga) bit će te obaviješteni porukama.

Za zajedničko čitanje su vam na raspolaganju KNJIGA MJESECA i GRUPNE KNJIGE. Trenutna knjiga mjeseca i grupne knjige nalaze se na currently-reading polici grupe, a rasprave o njima se nalaze u temi koja nosi naziv trenutnog mjeseca (npr. rujan/septembar).
KNJIGA MJESECA se bira na sljedeći način: Samo članovi koji su bili aktivni u zajedničkom čitanju bilo koje knjige mjeseca ili grupne knjige u posljednja 2 mjeseca mogu predlagati temu i knjigu, a glasati mogu svi članovi. Prvo predlažemo temu (npr. SF, YA, biografija, putopis, knjige koje počinju slovom Ž, austrijske knjige, publicistika i sl. - budite inventivni) o kojoj zatim odlučujemo glasanjem. Nakon toga predlažemo knjige unutar glasanjem odabrane teme, a među predloženim knjigama glasanjem odabiremo knjigu mjeseca. Pojedine mjesece se preskače odabirat teme i odmah predlažemo knjige, pa tema nije bitna.
GRUPNE KNJIGE se biraju na sljedeći način. Svakog mjesec se otvara tema u kojoj svaki član može predložiti bilo koju knjigu za zajedničko čitanje. Ako mu se u zajedničkom čitanju pridruže 2 ili više člana ta knjiga postaje grupna knjiga.

Za neobavezno druženje dostupne su vam teme: general, Kutak za članove i Knjige općenito, pa se možete uključiti u postojeće diskusije ili otvarati nove.

Ako vam još uvijek nešto nije jasno pitajte neku od moderatorica.


message 2: by Vladimir (new)

Vladimir (vladimirdev) | 215 comments Svaka čast! :-)


message 3: by Iluzija, Moderatress (new)

Iluzija O. Istini | 1107 comments Mod
Vladimir wrote: "Svaka čast! :-)"

What he said.


message 4: by Mare, Moderatorica (new)

Mare (mare_1503) | 2209 comments Mod
PREDLAGANJE KNJIGE MJESECA:

U topicu svatko može komentirati i predlagati (ako želi), ali u obzir dolaze samo one knjige koje je predložilo I/ILI podržao netko tko je u tom ili prošlom mjesecu čitao knjigu mjeseca ili grupnu knjigu. Kada predlažete napišite:

MOJ PRIJEDLOG JE:
ČITAO SAM:

tako da ne dođe do zabune u razgovorima i prijedlozima =)

Svaki član može predložiti samo jednu knjigu.

(pravila se ista odnose na predlaganje tema)


message 5: by Zoran (new)

Zoran Krušvar | 119 comments Postoji li način da blokiram jedan dio ove grupe, u smislu da mi iz tog dijela ne dolaze notifikacije, a iz ostalih da?


message 6: by Glass (new)

Glass | 1026 comments hahahahaha... Jesmo li te to iznervirale? Mislim da nema. Znam da ljudima koji dugo nisu aktivni, na kraju ne dolaze nikakve notifikacije. Što ne probaš da odeš u podešavanja i postaviš da ti stiže samo sedmični mail sa novostima. Mislim da će ti tako na kraju stizati samo notifikacije za teme u kojima budeš komentirao.


message 7: by Zoran (new)

Zoran Krušvar | 119 comments Nije da imam nešto protiv vas, jednostavno mislim da me neće zanimati niti jedna od knjiga o kojima ćete tamo raspravljati, a i ne volim kad mi po goodreadsu skakuću razni gifovi.

S druge strane, volim vidjeti notifikacije koje se tiču knjiga, ali nekih drugih.


message 8: by Glass (new)

Glass | 1026 comments Razumljivo. Probaj uraditi ovo što sam ti kazala.


message 9: by Mare, Moderatorica (new)

Mare (mare_1503) | 2209 comments Mod
Na dnu svake teme možeš staviti da je više ne pratiš- tj da ti ne dolaze notiffikacije o njoj. meni dolaze samo od tema koje komentiram (ne znam jesam li to posebno engdi napravila :/)


message 10: by Zoran (new)

Zoran Krušvar | 119 comments Mare wrote: "Na dnu svake teme možeš staviti da je više ne pratiš- tj da ti ne dolaze notiffikacije o njoj. meni dolaze samo od tema koje komentiram (ne znam jesam li to posebno engdi napravila :/)"

Jesi li sigurna? Meni se čini da se to automatski odnosi na cijelu grupu. Znači, sad sam stavio da ne želim dobijati notifikacije iz onog čitanja s Glass, i mislim da sad neću više dobivati nikakve notifikacije iz čitavog "Knjigom u glavu".


message 11: by Mare, Moderatorica (last edited Feb 17, 2013 11:30AM) (new)

Mare (mare_1503) | 2209 comments Mod
ne... nego samo iz te diskusije više nećeš dobivat


message 12: by Zoran (new)

Zoran Krušvar | 119 comments onda super :-)


message 13: by Vladimir (new)

Vladimir (vladimirdev) | 215 comments Ja sam probao... Isključuje notifikacije za celu grupu.

Onda stižu notifikacije samo za teme u kojima nešto napišete, ako je štiklirana ta opcija na dnu...


message 14: by Olesja (new)

Olesja | 113 comments Ne znam gdje bi drugdje postavila ovo pitanje, pa ću u ovu grupu. Zanima me kako na Goodreads-u mogu dodati (i mogu ći uopće dodati) knjige koje nama?


message 15: by Mare, Moderatorica (new)

Mare (mare_1503) | 2209 comments Mod
Olesya wrote: "Ne znam gdje bi drugdje postavila ovo pitanje, pa ću u ovu grupu. Zanima me kako na Goodreads-u mogu dodati (i mogu ći uopće dodati) knjige koje nama?"

Moraš prvo biti librarian, to je status koji trebaš zatražiti od goodreadsa (lako se dobije), ali se ne sjećam gdje se zatraži.
Ili možeš reći nekome od librariana da doda knjigu (ja sam npr. librarian, ali ako misliš često dodavati, najbolje da od njih zatražiš =))


message 16: by Olesja (new)

Olesja | 113 comments ma ne mislim često dodavati. Ima jedna knjiga ''Šamšiel'' od Ivane Šojat-Kuči. Muči me što je nam na GR, pa ako možeš, bilo bi super kad bi je dodala.


message 17: by Mare, Moderatorica (new)

Mare (mare_1503) | 2209 comments Mod
treba mi isbn knjige =) [ili čak ako imaš neki link do nje na netu (ja ne mogu nać)]


message 18: by Mare, Moderatorica (new)

Mare (mare_1503) | 2209 comments Mod
http://www.goodreads.com/book/show/17...

Evo ti link zasada, pa mi napiši neke detalje (koliko ima stranica i slično) ako imaš pa ću nadopunit


message 19: by Hanneilla (new)

Hanneilla  (hanneilla) imaju li negdje upute kako postavljate ove male slikice u komentar? Npr. http://www.goodreads.com/topic/show/1...
ja znam samo copy-paste :)


message 20: by Glass (new)

Glass | 1026 comments Ideš na add book/author iznad ovog "okvira" u kojem pišeš komentar.


message 21: by Hanneilla (new)

Hanneilla  (hanneilla) uh vidi stvarno, hvala Glass :)


message 22: by Bojan (new)

Bojan Ja samo newbie ovdje na forumu,ali na goodreadsu ne.
Kada sam vidio da netko prodaje knjige od mog omiljenog pisca Keplera...to je u biti razlog zašto sam se i učlanio


message 23: by Bojan (new)

Bojan Mare wrote: "PREDLAGANJE KNJIGE MJESECA:

U topicu svatko može komentirati i predlagati (ako želi), ali u obzir dolaze samo one knjige koje je predložilo I/ILI podržao netko tko je u tom ili prošlom mjesecu čit..."


Ajme pa zašto sad toliko kompliciranje?? :P


message 24: by Tazitazitazi (new)

Tazitazitazi | 628 comments Bojan wrote: "Ajme pa zašto sad toliko kompliciranje??"

Jedno vrijeme smo imali kaotičnu situaciju u grupi (npr. desilo se da je više predloženih knjiga nego glasova), pa smo zato uveli ta pravila, ali ne pridržavamo ih se slijepo, te se situacija mijenja/prilagođava iz mjeseca u mjesec (npr. ponekad smo bez teme). Uključi se sljedeću mjesec kad dobiješ naš mail da su krenuli prijedlozi i vidjet ćeš da nije tako strašno.


message 25: by Bojan (new)

Bojan Tazitazitazi wrote: "Bojan wrote: "Ajme pa zašto sad toliko kompliciranje??"

Jedno vrijeme smo imali kaotičnu situaciju u grupi (npr. desilo se da je više predloženih knjiga nego glasova), pa smo zato uveli ta pravila..."Ok...hvala !


message 26: by Bojan (new)

Bojan Bok svim !

ovo je straašno! Čitam uglavnom trilere,i onda mi goodreads izbaci neke knjige za preporuku koje su inače slične onima koje sam pročitao i čitam,i kad vidjeh koje su to fenomenalne knjige ( aah pa želim ih odma sve,kako su dobre) i tako sretan na kraju budem ljut i tužan jer te naslove ne postoje u HR ! Odnosno niti jedna izdavaćka kuća ih nema...bitno je da štancaju tog Nesbo...majke ti...kao da je...mah.

Mare ,sorry ako kršim pravila !


back to top
This topic has been frozen by the moderator. No new comments can be posted.