Danske Læsere / Danmark discussion

54 views
Bogklubben / fælles læsning > Oktober 2012: The Name of the Wind

Comments Showing 1-17 of 17 (17 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by RB, Madame Mod (last edited Sep 09, 2012 11:30PM) (new)

RB (rblindberg) | 1272 comments Mod
Så er oktober månedens uomstridte bog-valg faldet på

The Name of the Wind af Patrick Rothfuss med 37.0% af samtlige stemmer!

Til alle jer der vil deltage: god læselyst! :-)

The Name of the Wind (The Kingkiller Chronicle, #1) by Patrick Rothfuss

Som altid - når I vender tilbage til denne tråd med jeres indtryk om bogen, husk at bruger "spoiler"-taggen :-)

Jeg vil prøve at opdrive denne bog, med lidt god vilje er jeg klar til oktober! :)


message 2: by Anna (new)

Anna | 72 comments Det var da heldigt at valget lige faldt på en bog jeg har liggende. Vil forsøge at få den læst, så jeg kan være med i diskussionen, men har desværre afsindigt travlt med at læse til nogle eksamener her til efteråret..

Men godt initiativ med en bogklub :)


message 3: by Frk. Hyms (new)

Frk. Hyms (frkhyms) | 181 comments Yeah det er en skøn bog! Jeg har allerede læst den på dansk, men ejer den på engelsk så nu vil jeg se om ikke den er endnu bedre på originalsproget :D


message 4: by Mr. Twinkie (new)

Mr. Twinkie (thetreeman) | 328 comments Mod
Det bliver spændende at læse den.:)


message 5: by Iben (new)

Iben  (gemmanebi) | 55 comments En rigtig god bog, men desværre ikke en jeg vil genlæse lige foreløbig. God læselyst til alle :)


message 6: by RB, Madame Mod (new)

RB (rblindberg) | 1272 comments Mod
Ok, ville bare lige nævne at jeg har idag modtaget bogen med posten - regner med at starte på den enten i weekenden eller starten af næste uge :) Vil lige læse The Year of the Flood færdig først :)


message 7: by Camilla, The Girl Who Loved To Read (new)

Camilla (cyqua) | 853 comments Mod
Ih, jeg vil jo super gerne læse denne bog! Har haft den på radaren i flere år snart! :)

Jeg har bare normalt en lille "regel" om, at jeg ikke begynder på en triologi før alle bøgerne er udkommet - jeg har pint mig selv nok i løbet af årene :-D (Er der nogen der kan sige 7 års ventetid bare for HP? Og så er jeg slet ikke begyndt at tale om Dark Tower! ;)
Og jeg bliver kun dårligere til at huske, så jeg ender altid med at skulle læse det hele igen :)

Men når nu I insisterer, så bliver jeg jo nok "nødt" til at være med ;)


message 8: by Troels (new)

Troels | 101 comments Camilla wrote: "Ih, jeg vil jo super gerne læse denne bog! Har haft den på radaren i flere år snart! :)

Jeg har bare normalt en lille "regel" om, at jeg ikke begynder på en triologi før alle bøgerne er udkommet -..."


Harry Potter tog længere tid om at udkomme, serien tog 10 år om at udkomme, første bog udkom 29 juni 1997 mens sidste udkom 21 juli 2007.


message 9: by Camilla, The Girl Who Loved To Read (last edited Sep 20, 2012 10:59AM) (new)

Camilla (cyqua) | 853 comments Mod
Troels wrote: "Harry Potter tog længere tid om at udkomme, serien tog 10 år om at udkomme, første bog udkom 29 juni 1997 mens sidste udkom 21 juli 2007. "

Det ved jeg godt :) Men jeg startede først på serien i 2000, da Goblet of Fire udkom, så jeg skulle "kun" vente i 7 år... Synes nu det var lang tid nok! ;)


message 10: by Troels (new)

Troels | 101 comments Okay, tror at jeg startede i 1999, og jeg var da lige begyndt i skole, så jeg syntes at det var lidt hårdt. Kan huske at jeg kom forbi den lokale boghandel engang hvor de holdte en midnatsåben fest i forbindelse med en udgivelse af den engelske version, men jeg kunne jo ikke forstå engelsk, så det ville ikke nytte at få fat i den på det tidspunkt.


message 11: by Camilla, The Girl Who Loved To Read (new)

Camilla (cyqua) | 853 comments Mod
Nej, det kan jeg forestille mig :)

Jeg havde bevidst undgået serien, da jeg generelt har instinktiv modvilje overfor bøger/film, der er helt vildt hypede, men på tidspunktet boede jeg i Bruxelles, som dengang havde en meget begrænset mængde engelske bøger. Tilsidst endte jeg med at købe 1'eren en torsdag, og tænkte "den er ikke så dyr eller lang, så må vi se..."
Jeg endte med at vende tilbage til butikken om fredagen og købe 2'eren og 3'eren, læste dem over weekenden, og så gav endelig efter og brugte de fleste af mine resterende penge på en hardback-udgave af Goblet of Fire om mandagen :-D

Derefter var der intet mere at gøre :) Jeg plejer altid at sige, at det er det samme når jeg anbefaler HP til de fleste: Enten ringer de et par dage senere og beder om de næste bøger med det samme eller også er det ikke dem :)


message 12: by RB, Madame Mod (new)

RB (rblindberg) | 1272 comments Mod
LOL "A Song of Ice and Fire" bd 1 (A Game of Thrones) udkom i 1996 (iflg. wikipedia). Den 5 bog i serien (A Dance with Dragons) udkom sidste år i 2011 og der er stadig 2 bøger planlagt i serien... hehe


message 13: by Camilla, The Girl Who Loved To Read (new)

Camilla (cyqua) | 853 comments Mod
Rita wrote: "LOL "A Song of Ice and Fire" bd 1 (A Game of Thrones) udkom i 1996 (iflg. wikipedia). Den 5 bog i serien (A Dance with Dragons) udkom sidste år i 2011 og der er stadig 2 bøger planlagt i serien... ..."

Netop! :) Af samme årsag ligger den serie også på min mentale "vente"-hylde, for jeg ville skulle starte forfra hver gang, der udkom en ny bog :) Selvom jeg meget gerne vil læse den!
(Et endnu mere ekstremt eksempel er Stephen King's Dark Tower-serie: Første bog udkom i 1982 og den sidste i 2004! (der i ovenikøbet kommet en ekstra i år!) Det er over 20 år! :)


message 14: by RB, Madame Mod (new)

RB (rblindberg) | 1272 comments Mod
Ja, i år har jeg læst bd 1-5, er meget spendt på hvornår de sidste to bøger kommer. Men nu er person galleriet og hændelserne så unikke at jeg ikke regner med at gen-læse dem lige med det samme....


message 15: by RB, Madame Mod (new)

RB (rblindberg) | 1272 comments Mod
Ok.... Så er The Name of the Wind kommet på "Currently Reading"-hylden!

Min første indskydelse: for fa'en for er fonten lille LOL :-)
Regner først med at gå rigtigt i gang med at læse i morgen :)


message 16: by Iben (new)

Iben  (gemmanebi) | 55 comments Må jeg lige foreslå at gruppens (forside) Currently-Reading ændres til Name of the Wind i stedet for Ejersbo's Eksil :)


message 17: by RB, Madame Mod (new)

RB (rblindberg) | 1272 comments Mod
Iben wrote: "Må jeg lige foreslå at gruppens (forside) Currently-Reading ændres til Name of the Wind i stedet for Ejersbo's Eksil :)"

Ja da :)
Har lige rettet det!


back to top