Goodreads Malaysia discussion

54 views
Makan Buku, Minum Buku... > Buku mana yang best ye......

Comments Showing 1-5 of 5 (5 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Nakamura (new)

Nakamura | 37 comments Salam semua, saya baru habiskan the road written by Comac....boringle citer tu..tapi dah beli...layan juga...so member saya ada pinjamkan the host...baca sampai page 44...macam boring juga..hehehe..dah start malas dah ni...so minta la kengkawan suggestkan buku yang best..tak kisahla grand pe..janji menarik untuk dilayan...The story of Edgar Swatelle ok ke? the Kite Runner ? or apa2 je la cadangan yang bernas..terima kasih semua....


message 2: by Masnita (new)

Masnita | 3 comments the kite runner best, tapi peringatan, jangan baca waktu stress, sebab it is quite weary and intense emotionally. kalau nak bahan bacaan ringan dan menarik, boleh cuba Yes Man dari danny wallace.. sangat menarik :D.. kalau nak the real fiction, saya recommend the six sacred stones dari matthew reilly, tapi problemnya, buku ni trilogy, so kena sabar tunggu sequel die kedua nanti akan keluar paling awal tahun depan.. but it is a gripping (kadang2 tak make sense pun, tapi still gripping.. hehe) novel. hope this helps!


message 3: by Nakamura (new)

Nakamura | 37 comments Thks...InsyaAllah saya cuba cari buku2 yang awak suggestkan tu.....


message 4: by Najmuddin, Tok Mudin (new)

Najmuddin (mudin001) | 998 comments Mod
Ya. Setuju dengan Masnita. The Kite Runner antara novel terbaik pernah saya baca. Tapi sangat mengganggu emosi.

Boleh juga cari Slumdog Millionaire atau The White Tiger.

:)


message 5: by Azimah (last edited Apr 21, 2009 04:29AM) (new)

Azimah  Othman | 113 comments Hami baru habis baca an Iranian novel"The Prince". Entah apa pasal tadi beli lagi satu Middle Eastern novel "The Almond" One thing about Middle Eastern books ni agak quite heavy on the social impairments. We tend to get so worked up by them....Same with The Kite Runner...and there is also another one by the same author. This author, BTW have left his homeland and is writing as an American now :)


back to top