Netherlands & Flanders group discussion

Karl Ove Knausgård
This topic is about Karl Ove Knausgård
84 views
Foreign authors > Vader van Karl Ove Knausgård

Comments (showing 1-15 of 15) (15 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Thibaut (new)

Thibaut (Thibaut_M) | 10 comments Heeft iemand volgend boek al gelezen? Wat zijn de ervaringen? Alvast bedankt voor jullie input.Vader


message 2: by Booklovinglady (new)

Booklovinglady | 2206 comments Mod
Let op de evenementenkalender van de groep want de auteur is binnenkort voor een bezoek in Nederland en België!


message 3: by Hanne (new)

Hanne (Hanne2) nog niet gelezen! ik wil deze echt lezen maar hij is altijd uitgeleend in de bib. zal toch eens een reservering moeten placeren denk ik


message 4: by Jurgen (new)

Jurgen (jmctimmermans) Een prachtig rauw en eerlijk boek. Het eerste deel in zes autobiografische boeken getiteld Min Kamp, in het Nederlands Mijn strijd genoemd. Uiteindelijk ruim 3.500 autobiografische bladzijden; en met de eerste duizend gelezen (deel een en twee: Vader en Liefde) nog geen moment vervelend, saai, of anderszins teleurstellend.

In Noorwegen verschenen de zes delen in een kleine twee jaar, Uitgeverij De Geus heeft nu de rechten op de delen een tot vier, en de afgelopen twee jaar dus de eerste twee delen uitgegeven; waarschijnlijk nog vier jaar wachten op voltooiing van de reeks dus.


message 5: by Angela (new)

Angela | 75 comments De titel van het boek kwam me wel bekend voor, maar verder zei het mij nog niet zo veel. Door de reacties hier ben ik nu wel geinteresseerd. Lijkt me een mooi boek om te lezen voor de herfstchallenge!


message 6: by Hanne (new)

Hanne (Hanne2) ik ben het ondertussen aan het lezen (ongeveer halverwege) en het is echt wel goed. ook wel complex, ik ken eigenlijk geen enkel ander boek om het mee te vergelijken. het werkt heel associatief, en met veel filosofie in ook.
het lijkt mij ook wel geen boek voor het algemene publiek, maar als je af en toe van iets zwaarder and solider houdt, dan zal het je wel bekoren.

zoals jurgen al zei: rauw en eerlijk


message 7: by Kim (new)

Kim (vleugels) deel drie komt in maart al uit, geloof ik. ik heb net 'Liefde' uitgelezen, prachtig. inderdaad niet te vergelijken. ik vind het zo bijzonder hoe hij schrijft over dat waar we normaal geen woorden voor hebben. de angst en twijfels, naast dat wat het leven betekenis geeft.


message 8: by Veellezer (new)

Veellezer | 5 comments Heel erg bijzonder! Heb het eerste deel, Vader, in één ruk uitgelezen op een regenachtige middag. Was dan ook erg blij dat deel 2, Liefde, afgelopen herfst verscheen. En in maart komt deel 3 alweer!

Knausgard heeft een intrigerende manier van schrijven. Hij begint ergens, neemt je dan meee langs allerlei associaties om dan vervolgens weer terug te keren naar zijn beginpunt. En weet dat zo te doen dat je geboeid blijft... Het bijzondere vind ik dat iedereen er wel iets in herkent. Hij weet woorden te geven aan gevoelens en situaties die je zelf meemaakt, maar waar je vaak niet zo bewust van bent. Echt een aanrader.


message 9: by Annemarie (new)

Annemarie | 59 comments Dit boek werd door het boekenpanel van DWDD op Vers voor de Pers vergeleken met het werk van J.J. Voskuil. Aangezien ik zijn boeken zeer kan waarderen, heb ik Vader meegenomen uit de bieb. Ik ga er binnenkort in beginnen...


message 10: by Annemarie (new)

Annemarie | 59 comments Net uitgelezen, prachtig. Ik kan me alleen maar aansluiten bij de mensen die boven mij gepost hebben.


message 11: by Booklovinglady (last edited Mar 08, 2013 01:33AM) (new)

Booklovinglady | 2206 comments Mod
Let op de evenementenkalender van de groep: Op 19, 20, 21 en 23 maart is Karl Ove Knausgård in Nederland en op 22 en 24 maart is de auteur in België.

Zoals bij de evenementen aangegeven komt de auteur vertellen over zijn roman Zoon, uit de cyclus Mijn strijd, waartoe ook de boeken Vader en Liefde behoren.


message 12: by Jurgen (new)

Jurgen (jmctimmermans) En het derde boek, Zoon, ligt sinds gisteren in de boekhandel.


message 13: by Annemarie (new)

Annemarie | 59 comments Heeft iemand het derde deel al te pakken gekregen? Ik heb het boek gereserveerd bij mijn bieb en ga het morgen ophalen. Ben erg benieuwd!


message 14: by Booklovinglady (last edited Aug 02, 2014 08:04AM) (new)

Booklovinglady | 2206 comments Mod
Op 5 september 2014 verschijnt Schrijver van Karl Ove Knausgård, het vijfde deel in de Mijn strijd-reeks. Om het wachten wat te verzachten is er alvast een leesfragment online gezet door uitgeverij De Geus, zie de voorpublicatie!

Op 16 augustus 2014 is Karl Ove Knausgård trouwens hoofdgast op Lowlands 2014. Zie ook de evenementenkalender van de groep.


message 15: by Annemarie (new)

Annemarie | 59 comments Inmiddels het vierde deel al een tijdje geleden verslonden en nu ligt Schrijver op mij te wachten :)
Beetje jammer dat ze nu een quote van de LINDA. op de cover hebben geplaatst, in plaats van de gebruikelijke quotes uit het NRC of de Volkskrant. Het zal ongetwijfeld te maken hebben met de doelgroep...


back to top