Валентин Попов's Reviews > В капана на неизвестното: Разкази и новели на ужасите

В капана на неизвестното by Донко Найденов
Rate this book
Clear rating

by
23706171
's review

it was amazing

Имах удоволствието да се запозная наскоро с Донко Найденов и да получа лично от него дебютния му сборник „В капана на неизвестното“. Под заглавието с по-малки букви е написано „Разкази и новели на ужасите“. И наистина е така. Донко хваща читателя от първа страница и го кара да препуска през историите и сюжетите, въпреки опасенията на държащия книгата, да надникне зад ъгъла…., защото не знае какво се крие там.
Първата новела е „Загадката на „странните дни“ – разказ написан от първо лице, единствено число, който ще ви преведе през една семейна история, развиваща се на фона на пасторална селска картина. Кой предизвиква странните дни? Кой е странния мъж на снимката? Тези отговори търсим, докато историята ни завладява, както глътка ром през зимна вечер.
И като казах „ром“ в следващия разказ ще се сблъскате с „Зловещото наказание“. Кевин се събужда на място, което е предпочитано само от покойници, прегърнал студен камък.
Темата за смъртта и нейните превъплъщения са застъпени и в разказа „Неизвестен враг“. Някой дебне на двора. Някой чука на вратата. Ще отворите ли?
„Тайната на живота“ е романтичен разказ за пътя на душата, нейното обитание след смъртта на човека и надежда за запазване на енергията. Дали душите на нашите покойници са около нас и можем да разговаряме с тях или посредниците използват болката на загубилите близък човек?
„Погребан жив“ – самото заглавие носи достатъчно информация за разказа. Конър се буди и осъзнава, че е в ковчег. Започва да се бори за глътка въздух и ….
„Сиборгслият некропол“ е история за млад писател, който отива в затънтено селце, за да разбули загадката на древно гробище. Или поне да получи вдъхновение. Какво обаче получава в крайна сметка!
„Възмездието“ застига един нестарателен доктор.
Този сборник се чете на няколко дъха, главно защото човек има нужда да глътне нещо високо градусно след всеки разказ. Всъщност е по-добре да не пиете, защото не се знае какво ще сънувате след това или къде ще се събудите!
1 like · flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read В капана на неизвестното.
Sign In »

Reading Progress

July 18, 2014 – Started Reading
July 18, 2014 – Shelved
July 20, 2014 – Finished Reading

No comments have been added yet.