Danijel Brestovac's Reviews > Za Narodov Blagor: Komedija V Štirih Dejanjih

Za Narodov Blagor by Ivan Cankar
Rate this book
Clear rating

by
4102133
's review

it was amazing



Za narodov blagor (Ivan Cankar)
- Your Highlight Location 112-112 | Added on Monday, July 14, 2014 6:06:10 PM

Jaz ne dajem kruha ljudem, da bi mi rasli čez rame, da bi delali proti meni. Prvo je meni moj blagor. To upoštevajte, prosim!
==========
Za narodov blagor (Ivan Cankar)
- Your Highlight Location 213-215 | Added on Monday, July 14, 2014 10:12:04 PM

jaz mislim, da pride čas, ko bo napolnila ideja slovanske vzajem nosti vsa srca, ne samo tiste izvoljence, ki danes v svojih tihih sobah, polni svete navdušenosti —
==========
Za narodov blagor (Ivan Cankar)
- Your Highlight Location 361-363 | Added on Monday, July 14, 2014 10:19:28 PM

Naj bi bil lagal, kakor lažemo mi. Dandanašnji je laž tako v časteh, da, se niti najpredrznejši ne sme drgniti ob njo. Resnico je treba spoštovati v teoriji, — za prakso nima nobene vrednosti. Prvo je, da človek živi, — če živi s pomočjo laži ali resnice, je naposled vseeno.
==========
Za narodov blagor (Ivan Cankar)
- Your Highlight Location 960-962 | Added on Tuesday, July 15, 2014 6:52:59 AM

Toda, oprostite, nekaj je kljub temu zad … za temi stvarmi, tako rekoč … za narodovim blagrom. Kako bi se mogli drugače ljudje zanimati … za narodov blagor … in čemu se potemtakem prepirajo? … Zelo zamišljeno. Hm, nekaj mora biti zad — za narodovim blagrom.
==========
Za narodov blagor (Ivan Cankar)
- Your Highlight Location 969-970 | Added on Tuesday, July 15, 2014 6:54:23 AM

Človeka duši to tesno obzorje, ta malenkostna družba … Strašne so te razmere, kadar je v prsih hrepeneče srce, svobodna duša
==========
Za narodov blagor (Ivan Cankar)
- Your Highlight Location 1466-1467 | Added on Tuesday, July 15, 2014 7:20:04 AM

Poiščite tisti stari program ter ga pogrejte. V programih je nekaj slovesnega in slovesnost deluje na ljudi.
==========
Za narodov blagor (Ivan Cankar)
- Your Highlight Location 1516-1520 | Added on Tuesday, July 15, 2014 7:22:40 AM

Program se je izgubil. Kremžar, Mrmolja Izgubil? — Kakšen program? Grozd Nič ne de, programov je veliko, — ta ali oni, je naposled vseeno. Treba je samo, da so besede dolge in lepe.
==========
Za narodov blagor (Ivan Cankar)
- Your Highlight Location 2073-2077 | Added on Tuesday, July 15, 2014 8:05:05 AM

Grozd Nisem mislil tako. Naj me pride vaš mož prosit oproščenja. Lahko mu oprostim, ker nimam od njega ne škode ne koristi … Grudnovka Dokler govorite o oproščenju, se o spravi ne more govoriti. Pozneje torej.
==========
flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Za Narodov Blagor.
Sign In »

Reading Progress

June 2, 2014 – Started Reading
June 2, 2014 – Shelved
June 3, 2014 –
13.0%
June 25, 2014 –
21.0%
July 14, 2014 –
34.0% "stavki in dogodki so napisani, kot da se to zdaj dogaja. Kot bi #Cankar opisoval leto 2014. #Politika je univerzalna, samo ljudje se menjajo. Vendar luč le gori in bo vedno gorela."
July 14, 2014 –
92.0% "nora knjiga. Cankar je res bil več kot pisatelj."
July 15, 2014 – Finished Reading

No comments have been added yet.