Mika Auramo's Reviews > Metallica: The Stories Behind the Biggest Songs

Metallica by Chris Ingham
Rate this book
Clear rating

by
3048483
's review

liked it
bookshelves: musiikki, tietokirjallisuus

Chris Inghamin Metallica-kirja on mielenkiintoista luettavaa: ensin esitetään bändin esikuvia ja muita vaikuttajia, sitten yhtyeen muotoutuminen ja alkuvaikeudet. Pääosassa ovat yhdeksän levyä, ja jokaisen kappaleen sanoituksia on taustoitettu ja keskeisimpiä säkeitä ja viittauksia tekstin ulkopuolelle on valotettu.

Kirja tarjoaa vaihtoehtoisia tulkintoja ja uutta näkökulmaa biisien ystäville. Nothing else matters -hittiä verrataan osuvasti muiden aikalaisten pliisuihin viisuihin. mm. Gunnareiden November rain -tekeleisiin ja vastaaviin. Sandman on Gaimanin sarjakuvista, Unforgiven saa uusia ulottuvuuksia Death Magnetic -levyllä jne.

Lemmyt, Antraxit, Venomit ja heavypunk-vaikutteet tulevat hyvin esille, mutta Burtonin jälkeen tullutta Jason Newsteadia lyödään turhan lujaa. Robert Trujullon esittely unohtuu kokonaan.

Kuvitus on hyvää ja virittää hyvin tunnelmaan, mutta tekstin lukeminen ei onnistu kunnolla kuin lukulaseilla: fontti on pienempää kuin vakuutussopimuksissa. Sinkkubiiseistä annetaan perustiedot sekä listasijoitukset.
flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Metallica.
Sign In »

Reading Progress

January 6, 2014 – Started Reading
January 6, 2014 – Shelved
January 13, 2014 – Shelved as: musiikki
January 13, 2014 – Shelved as: tietokirjallisuus
January 13, 2014 – Finished Reading

No comments have been added yet.