Polina's Reviews > Песни за Отвъд: Жертвата

Песни за Отвъд by Радостин Нанов
Rate this book
Clear rating

by
18882998
's review

really liked it
bookshelves: fantasy, български

Давам 4/5 по-скоро като стимул, не защото има нещо съществено, което липсва в книгата и заради което си заслужава да се прави сериозна критика. Като цяло много ми хареса и поздравявам Радо (нали може така? :) ) за успеха.
Началото, според мен, беше малко плахо и неуверено, но към средата определено набра... мощ. Мисля, че това е най-точната дума. Тази първа част определено „пее“ (ама като Ана) и държи в напрежение до последната страница и само мога да се надявам, че и вторият том ще е толкова добър, че и повече.
Прави ми впечатление, че в началото се смесват гледните точки (най-вече между Рори и Ана), а след това вече моментите станаха изчистени и ни показваха случващото се само през погледа на един герой. Аз лично съм почитател на този втория вариант - смятам, че това изгражда по-голяма дълбочина на усещането и освен това придава повече загадъчност и мистериозност. Пък за фентъзито това е хубаво качество. Та, това като препоръка като читател.
В най-общи линии - светът определено е разноцветен и пленяващ, магията си е магия (огромен плюс), а героите са живи, дишащи. Впрочем, поздравления за концепцията с песните - много добра идея.

А сега се залавям с том втори. :)
flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Песни за Отвъд.
Sign In »

Reading Progress

December 13, 2013 – Started Reading
December 13, 2013 – Shelved
December 13, 2013 – Shelved as: fantasy
December 14, 2013 –
page 83
17.93%
December 14, 2013 – Shelved as: български
December 19, 2013 –
page 463
100.0%
December 19, 2013 – Finished Reading

No comments have been added yet.