Roxana's Reviews > Ostatic 2.0: Camera din Teheran

Ostatic 2.0 by Alex Deva
Rate this book
Clear rating

by
U 50x66
's review

it was amazing

Mi-am acordat sansa unei aventuri - fara orizont de asteptare, fara sa dubitez stilul scriiturii sau daca e pt mine, fara sa ma agat de faptul ca nu sunt baiat si sunt deci sanse minime sa-mi placa ceva care are titlu de "razboi, aventura, terorism, 'de baieti' ". Si am descarcat cartea. Si am citit-o, in 2 sesiuni, pana am terminat-o.

Mi-a placut f mult.

Mi-a placut pt ca, desi fictiune, modul in care sunt descrise amanuntele, aparent neimportante, creeaza povestea cu o vividitate si un realism debordant. Spun vividitate gandindu-ma la modul in care am reusit sa intru in poveste, fizic, de parca ar fi fost ecranizata deja, prin detaliile primite in cantitati exact cat ai nevoie sa nu te plictisesti sau sa se transforme cartea in manual de specialitate. Toate denota o cunoastere adanca a tuturor acestor arii, de apreciat insa ca autorul nu a cazut in patima de a se lansa in descrieri prea tehnice sau prea "insistente".

Limbaj - Registrul cald, deloc dur, accesibil tuturor; detalii, cum spuneam, cu finete alese (atat cantitativ cat si calitativ) a.i sa schiteze foarte bine contextul (micro - al personajelor, dar si macro - al culturilor care se intrepatrund in intreg firul rosu al actiunii). Repet, textul tradeaza autorul drept fin cunoscator al unei palete largi de "instante"... tehnice, de stiinte reale dar si de interpretare a reactiilor si senzatiilor sufletesti.

Finalul - vad lipsa de "closure", cum apare in 'prolog' drept "cadou" din partea autorului, pt mine cititorul - este spatiul meu, locul meu, in care pot da frau liber imaginatiei; Prin urmare, promisiunea din final a autorului mie nu mi-a dat o 'asigurare' de care aveam nevoie... dar cu siguranta ca pt alti cititori, mai aplecati spre rezolvarea de mistere si secrete, i-a linistit.

Salut alegerea autorului de a scrie in lb romana- mare parte din farmecul povestii consta in descrierea unor realitati care tin de cultura noastra, si cum altfel sa le descrii daca nu in lb romana...

Recomand aceasta carte tuturor celor care tanjesc dupa placerea pura de a citi, de a regasi ipostaze cunoscute de mai demult, direct sau din povestile parintilor, de a-si ascuti gandirea si intuitia....cu o poveste in care fictiunea si realitatea fac un dans minunat impreuna.
1 like · flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Ostatic 2.0.
Sign In »

Reading Progress

Started Reading
October 19, 2013 – Finished Reading
October 24, 2013 – Shelved

No comments have been added yet.