Olesya's Reviews > Ladies Coupe

Ladies Coupe by Anita Nair
Rate this book
Clear rating

by
7784232
's review

it was amazing
bookshelves: favorites

Predivan roman koji nam otkriva priče i sudbine žena koje putuju zajedničkim kupeom. Središnji lik romana je Akhila, žena koja je u svojoj 45. godini zaboravila što znači biti žena. Životne okolnosti su joj dodijelile ulogu skrbnice, hraniteljice svoje obitelji, braće i sestara. Osjeća da još ništa nije postigla u svom životu, a da joj život polako izmiče iz ruke. Sjeda u ženski kupe u kojem služa priče svojih suputnica i pokušava donijeti ispravnu odluku, krenuti ispravnim putem, te po prvi put učiniti nešto za sebe.
Ovo je roman koji govori o ženskoj solidarnosti, muško-ženskim odnosima, položaju žene, očekivanja koje se postavljaju od žene, braku i strasti koja polako zamire... Autorica pokušava čitatelju odgovoriti na pitanje: je li ženi potreban muž da bi bila potpuna? .. Je li se žena sposobna samostalno za sebe brinuti? .. I je li žena zaista toliko krhko i nemoćno biće za kakvo se često drži ili je žena jača nego što se pokazuje ... ?
Odličan feministički roman koji bi preporučila i hrabrijim muškarcima :)
3 likes · flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Ladies Coupe.
Sign In »

Quotes Olesya Liked

Anita Nair
“Ali znaš što? ... Srce je staklena narukvica. Jedan trenutak nepažnje i cijelo je u komadićima ... to znamo, zar ne? Ali i dalje nastavljamo nositi staklene narukvice. Svaki put kad se razbiju, mi kupimo nove nadajući se da će ovaj put duže trajati. Kako smo blesave, mi žene. Trebale bismo nositi narukvice od granita i u to pretvoriti naša srca. Ali one ne bi tako lijepo uhvatile svjetlost ili zanosno zveckale...”
Anita Nair, Ladies Coupé


Reading Progress

June 22, 2013 – Started Reading
June 22, 2013 – Shelved
June 26, 2013 – Shelved as: favorites
June 26, 2013 – Finished Reading

Comments Showing 1-7 of 7 (7 new)

dateDown arrow    newest »

Natalie probaj se upoznati sa ''Martha Peake'' od Patrick McGrath..isto hrabra žemska :) Mene je osvojila :)


message 2: by Tea (new) - rated it 5 stars

Tea Jovanović Drago mi je što ti se knjiga dopala... To je bila jedna od mojih prvih uredničkih kupovina i meni najdražih knjiga, koja je u Srbiji već imala više izdanja kod nekoliko izdavača... Sjajno piše... Ne mogu da se setim da li je i ko to objavio u Hrvatskoj... Mozaik možda...? Dobra je i njena knjiga "Bolji čovek"


Olesya ja sam čitala hrvatsko izdanje Marijan Tiska. A imat ću u vidu i ovu drugu knjigu :)


message 4: by Tea (new) - rated it 5 stars

Tea Jovanović Marjan je na moj nagovor to kupio... :) Davno je išao na sajmove sa mnom i na neke sastanke i govorio agentima: ja uzimam isto što i Tea! I ja kupim prava za jednu knjigu nekog autora a on odmah kupi prava za tri naslova istog autora... :) i onda razvuče s objavljivanjem... :)


Knjigomanijak Danas ju počinjem čitati. :)


Olesya Nadam se da će ti se svidjeti :)


Knjigomanijak Odličan je ! :) Evo završila sam ga!


back to top