Петър Стойков's Reviews > Scratch Beginnings: Me, $25, and the Search for the American Dream

Scratch Beginnings by Adam Shepard
Rate this book
Clear rating

by
2499456
's review

it was amazing
bookshelves: всеки-трябва-да-прочете
Read 2 times. Last read January 11, 2019.

Една книга много ме издразни: https://www.goodreads.com/book/show/1...

И авторът на настоятаща го е издразнила, затова в неин отговор прави собствен експеримент - опитва се да види дали ако почне от нулата, ще успее да се оправи с нормална работа, кола и апартамент за 1 година. И успява, за разлика от дебелата, богата лелка от предишната книга, която се отказва от експеримента си и решава че не, никой не може да успее да се издигне сам с много работа в САЩ.

За да е истински експеримента, авторът заминава в случайно избран град с 25 долара в джоба, без да познава никой, без телефон, само с дрехите на гърба си и малка чанта. Спи първоначално в приют за бездомни, мъчи се, работи смотани и зле заплатени работи, но постепенно си намира стабилна работа като хамалин, спеставя пари, наема апартамент, купува си кола (25 годишен пикап, но все пак...) и разбира, че ако човек е склонен да изтърпи лишения и да работи здраво, може да успее в Америка.

Когато започвах книгата, разказвах за нея на двама приятели (момче и момиче), ходили заедно на бригада в САЩ и им обяснявам, че целта на автора е била след 1 година да има стабилна работа, 1000 долара в банката и кола на старо, те и двамата се захилиха и единия каза пренебрежително "Пфффф тва в Америка за 3 месеца може да го направи." Оказаха се прави :)
11 likes · flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Scratch Beginnings.
Sign In »

Reading Progress

Finished Reading
June 11, 2013 – Shelved
November 11, 2014 – Shelved as: всеки-трябва-да-прочете
January 11, 2019 – Started Reading
January 11, 2019 – Finished Reading

No comments have been added yet.