MischaS_'s Reviews > The School for Good and Evil

The School for Good and Evil by Soman Chainani
Rate this book
Clear rating

by
12772859
's review

it was amazing
bookshelves: english, pb, amazing-cover, best-books-ever, favorites, wow, top-20, czech
Read 2 times. Last read October 1, 2017 to October 2, 2017.

EDIT: After finishing A World Without Princes I realised that I didn't remember what happened in the first book. So, I had to re-read it. The first book is slightly better than the second one. Btw, Tedros needs to be punched! Hard!



Naprosto boží! Jedna z nejlepších knih, kterou jsem letos četla! Chystala jsem se na ni už dlouho, ale říkala jsem si, že počkám až vyjde u nás. Pak jistá osoba z ní byla tak nadšená, že jsem si ji musela přečíst taky. A teď ji doporučuji naprosto všem.

Je spousta retellingů pohádek nebo knížek, které se na nich zakládají, ale nikdy jsem nečetla něco takového. :D



Ty malůvky jsou naprosto boží! Jestli zůstanou v českém vydání, tak si ho půjdu koupit! :D

Sophie mě naprosto štvala, taková nána nafrněná! A víte, co je na tom nejhorší? Kdyby to myslela vážně, tak by z ní byl jeden z nejlepších villain! Ale to ona ne! Ona si raději balí okurky! Někdy jsem měla chuť jí je vrazit někam!

Sice jsem Team Evil (nečekaně), ale rozhodně fandím Agathe. :D Ta má aspoň nějaký pořádný charakter! :D

Když jsme u charakteru - School for Good bych přejmenovala na školu pokrytců! A Tedros by byl první z nich, ten kluk mě nehorázně vytáčel! S Beatrix (nebo jak se to jmenovala :D ) by se k sobě náramně hodili!

File:Agatha 1.jpg

A ten konec? Wow, ani v nejmenším jsem to nečekala! CHCI - POTŘEBUJU další díl!

I ten trailer je boží! : https://www.youtube.com/watch?v=eqnU3... - prosím! Já chci aby to natočili!

A nově, trailer k druhému dílu: https://www.youtube.com/watch?v=EDHTW...

Moc moudrá teda z něj nejsem, akorát vím, že A World Without Princes (The School for Good and Evil, #2) by Soman Chainani bude nářez! :D
122 likes · flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read The School for Good and Evil.
Sign In »

Quotes MischaS_ Liked

Soman Chainani
“What's the one thing Evil can never have... and the one thing Good can never do without?”
Soman Chainani, The School for Good and Evil


Reading Progress

March 28, 2013 – Shelved
April 7, 2014 – Started Reading
April 7, 2014 –
10.0% "Dear... Agatha je asi tak zlá jako já, když se snaím být hodná... ;)"
April 7, 2014 –
20.0% "se sophie bych nevydržela..."
April 8, 2014 –
31.0% "tak ve škole pro good bych asi umřela!!! :-D ráno bez snídaně neodejdu. nenamalovana klidně..."
April 10, 2014 –
44.0% "čím dál tím lepší ;-) a že bych začala mít rada i Sophie?"
April 12, 2014 –
70.0% "Když se to tak vezme, kdyby to Sophie myslela vážně, tak by byla naprosto boží villain. :D Ale takhle mi jenom pije krev :D"
April 12, 2014 –
89.0%
April 13, 2014 – Finished Reading
October 1, 2017 – Started Reading
October 2, 2017 – Finished Reading

Comments Showing 1-20 of 20 (20 new)

dateDown arrow    newest »

Katherine Jéééééé, já tě žeru! Jsem ráda, že to čteš! :D


MischaS_ :D chystám se na to od okamžiku, kdy to CooBoo ohlásilo, ale tys mě na to tak navnadila :D
A docela jsem se zasmála, když na scénu přišly okurky :D :D
A ty obrázky jsou luxusní!


Katherine Ráda páchám dobro! :D :P Jsou, a já jsem moc ráda, že je budeme mít taky, protože hned co to vyjde, fičím do shopu! :D

OKURKY!:D


MischaS_ já taky, ty malůvky jsou dokonalé!
A to jsme zrovna včera řešily trochu jiné využití okurek :D tak jsem se docela smála :D


Katherine HAHAHA.. Radím dobře, viď? :P :) Jsem moc ráda, že se ti to tááák líbilo. Hoodně dobrý Konec, což? :)


MischaS_ budes muj vrchní rádce. .. teda to uz jsi, ale to je jiný příběh. :D. Ten konec jsem absolutne nečekala. o to bombastistejsi to bylo. :D


Katherine Awww. :D Pýchou mi roste nosík!

True Love Kiss.. hmm, taky jsem to nečekala. :) Popravdě, divím se, že tady na GR to má tak nízké hodnocení. Ti lidi fakt neví, co je dobré. (Narážím na Die for Me, které má 4.xx hodnocení - nechápu.)


MischaS_ Aby nebyl prasečí :p :D

Přesný, jsem u toho vybuchla smíchy :D Tohle by mě nenapadlo. :D O die for me mi nemluv! Horší knihu jsem snad ještě letos nečetla! Taky jsem kulila oči na to hodnocení... ani nwm kolik jsem tomu dala, asi 2*? :D Do dalších dílu rozhodně nejdu.
Ale School For G&E fakt stojí za to a hlavně je to poměrně originílní. :D


Kristie Ale tak nízké hodnocení tu tahle knížka nemá, ne? :) I když je pravda, že Amíci, kteří tu hodnotí asi nejvíce, prostě nemají vkus. :D Kolikrát se mi ohromně líbila kniha, která tu má dosti nízké hodnocení nebo se mi naopak nelíbila ta, která má to hodnocení fakt vysoké, jop. :) Proto se tím tolik neřídím a spíše sleduji hodnocení svých přátel. :D :)


Katherine MischaS, Eeej, až naroste do takové velikosti, že se rozplácne o protější stěnu, pak bude prasečí a ještě k tomu Pinochiův! :3 Těším se! To se bude smrkat!
Okouzlená nocí -- Mlčím! :D

Kristie, Má to slabé hodnocení na to, kolik si ta kniha zaslouží! Ehm, já se většinou u celkouvého hodnocení velmi divím. (Další taková kniha, co mě napadá - Easy?) :D Jop, řídím se často přáteli, o kterých vím, že mají dobrý vkus (tedy.. podobný jako já) :) To je taky smysl celého GR, ne? :D


MischaS_ To je pravda, že někdy něco má buď staršně vysoké hodnocení a u přátel to mám nízké nebo naopak. :D Sleduju většinou oboje a pak se rozhodnu třeba podle hodnocení člověka, u kterého vím, že má hodně podobný vkus jako já. :D

Btw Katherine, právě jsem se mále udusila, když jsem se šla kouknout, kdy vychází A World Without Princes a zjistila jsem, že 15/4!... V ÚTERÝ!!! :D


Kristie Dobře, dobře. Vzhledem k tomu, že jste tomu obě daly pět hvězdiček, tak to asi bude pravda. :D Easy? jsem sice nečetla, ale já to mám stejně u Krásné katastrofy. Nechápu, jak to může mít tak vysoké hodnocení. :)
Já koukám na průměrné hodnocení přátel a pak na hodnocení konkrétně. :D A taktéž se rozhoduji podle člověka, který mívá dobrý vkus a líbí se mi to, co mně. :)

A co se týče těch ilustrací v knize - CooBoo je tuším chtělo zachovat, tak snad se v knize opravdu objeví. :)


Katherine MischaS.. takže chápu dobře, že do toho jdeš se mnou? :P HOHO, mám čtecího parťáka! Zabiješ mě, když řeknu, že se na to těším daleko víc než na zabitý Allegiant? :D :D
Ještěže máš mě.. můj vkus je bezkonkurenční! :D (Nosík roste.)

Kristie, na Krásnou katastrofu mě NIKDY NIKDO nenaláká, zas tak šprajclá nejsem! :D

• Malůvky budou, film bude. Já to chci. •


message 14: by MischaS_ (last edited Apr 13, 2014 02:19AM) (new) - rated it 5 stars

MischaS_ Ne! Budu s tebou souhlasit! Na nic jsem se už tak dlouho netěšila :D Ani na Allegiant ani na Ignite me! :D Raduju se, jako malé dítě, který má povoleno ponocovat a mlsat :D
Hele, s tím nosem to začíná být nebezpečné, radějí si otevři okno a na nos přibodní bílou vlajku na znamení míru. :D Bůh ví, kam až se dostane :D

KK jsem chtěla číst, ale pak jsem si pořádně přečetla o čem to je. A málem jsem si vynadala :D

Malůvky budou, film bude. Já to chci - to by bylo, jak Vánoce a narozeniny dohromady!!! :D


message 15: by Kat (new)

Kat Valentine Awesome review!😉💖


Reynita Maharani ★ The Night Reader ★ So I used to hate reading novels because I just thought it was boring (I was SO wrong!) but then I read this book and it changed my life because that was the moment I fell in love with reading novels and I'm so glad that I'm in love with reading books. I wouldn't be who I am today without all those books that I've read. 💛☺️


MischaS_ Kat wrote: "Awesome review!😉💖"

Thank you so much.


MischaS_ Reynita wrote: "So I used to hate reading novels because I just thought it was boring (I was SO wrong!) but then I read this book and it changed my life because that was the moment I fell in love with reading nove..."

😳 Wow, thank you for that comment. I cannot honestly remember the time when I was not reading. But it's great to hear these stories how people got into reading and which book was the start for them.

And this book is truly lovely!


Jenny••Steamy Reads Blog•• Nice review, hun!!! xx


MischaS_ Jenny••Steamy Reads Blog•• wrote: "Nice review, hun!!! xx"

🌺 Thank you.


back to top