Oana Ungureanu's Reviews > The Ghost and the Goth

The Ghost and the Goth by Stacey Kade
Rate this book
Clear rating

by
5927696
's review
Sep 10, 2012

really liked it


Hm, mereu îmi e greu să încep o recenzie, mai ales unei cărți care mi-a plăcut așa de mult.
M-am hotărât să nu vă dau prea multe detalii despre plot-ul cății în recenzie și să vorbesc mai mult despre alte aspecte.

Atunci când ești o majoretă blondă, extrem de frumoasă, întruchipând perfecțiunea îți este destul de greu să devii doar o fantomă care rătăcește încă prin lumea celor vii. Devine și mai greu atunci când descoperi că întreaga ta viață a fost o prefăcătorie, că nimeni nu ți-a fost alături și că erai persoana non-grată din liceu. Alonei Dare îi vine greu să facă asta. .Însă e și mai greu atunci când vezi morți pretutindeni care îți vorbesc și îți cer diverse lucruri. Will A fost mereu privit ca un ciudat, fiind surprins vorbind singur. Are o mamă, și un psiholog prea îndrăgostit de aceasta să se poată ocupa decent de Will, urmărind să îl interneze într-un ospiciu.
Când o întâlnește pe Alona poveste se complică și mai mult de ambele părți.Sunteți curioși prin ce trec aceștia? Sau ce secrete ascunde viața fiecăruia dintre ei?Deci, a venit timpul pentru părerile mele. Judecând după coperta super drăguță, colorată și
vioaie si după titlul jucăuș ai crede că seria va tinde spre un clișeu. Defapt, acțiunea primului volum este foarte bună, complexă însoțită de două personaje principale foarte bine dezvoltate.
Ai crede că citind povestea din ambele
perspective va deveni puțin obositor și te-ar putea băga în ceață. Dar nu! Stilul acesta îți ușurează enorm lectura și o face tare plăcută.


Inițial, Alona este o mare nesuferită. Știți tipul acela de fată perfectă, care se supraestimează. Dar, în esență, Alona este o fire tare sensibilă, un caracter tare, care nu se lasă bătută foarte ușor. Will mi-a fost simpatic încă de la început, fiind un băiat relativ cuminte dar are acel ceva care te face să îl placi.

Cred că ați citit deja toate recenziile cărții apărute în blogo-sferă. Ați înțeles că seria are un umor aparte, lipindu-se de tine iremediabil.
Dar, eu una am primit și un al mesaj. Unul de la Alona.


ATENȚIE! SPOILERE!

Crescând într-o familie destrămată, alături de o mamă alcoolică, Alonei nu îi este foarte ușor să ascundă toate aceste aspecte. Ea a avut două opțiuni : fie să devină o ingrată si regina perfecțiunii, detașându-se de probleme, fie să se lase copleșită de ele și să devină frustrată.
Aici am admirat-o enorm pe Alona. S-a ridicat din mizeria de acasa, figurat vorbind, nelăsând pe nimeni să-i pătrundă în viața reală, plină de probleme.

Eu vă recomand cartea, este foarte simpatică și am citit-o foarte repede.
1 like · flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read The Ghost and the Goth.
Sign In »

No comments have been added yet.