Cristina Boncea's Reviews > Vremea Îngerului

Vremea Îngerului by Anne Rice
Rate this book
Clear rating

by
5484880
's review
Aug 22, 2012

it was amazing
bookshelves: religious-fiction, american
Read from August 22 to 24, 2012

** spoiler alert ** În primul rând e povestea personajului principal, Toby O'Dare zis și Lucky Vulpoiul care este un ucigaș plătit.
S-a născut la New Orleans și-și dorea să devină preot dominican și cântăreț la lăută. Avea studii în ambele domenii. Tatăl lui fusese un polițist corupt care fusese ucis în închisoare iar mama lui o alcoolică. Toby mai avea un frate și o soră mai mici de care avea grijă. Își câștiga banii cântând la lăută pe stradă. Într-o zi și-a găsit întreaga familie moartă în casă, de mâna mamei așa că a fugit la New York.
Acolo a lucrat ca și chelner într-un restaurant. Cel ce deținea restaurantul era însă urmărit de niște ruși care vroiau să-i ia afacerile iar Toby i-a omorât pentru el. Toby a fost apoi vândut de câtre acesta Justițiarului și a lucrat 10 ani ca și ucigaș, luând diferite înfățișări și nume.
După ce a ucis un bancher la Mission Inn, Toby a întâlnit un înger pe nume Malchiah care i-a spus că Dumnezeu deja l-a iertat și că are o misiune pentru el. Toby este dus înapoi în timp în secolul XIII-lea unde visul lui devine realitate - este preot dominican și trebuie să-i ajute pe Fluria și Meir, care sunt evrei. Aceștia au fost acuzați că și-ar fi ucis fiica în vârstă de 14 ani, Lea.
Toby vorbește cu ei și află povestea Fluriei, cum ea era evreie și s-a îndrăgostit de un creștin pe nume Godwin. Cum cei doi nu puteau fi împreună din motive religioase și legale, și-au trimis scrisori. Fluria nu i-a spus că era gravidă și că născuse două fete gemene, Lea și Rosa. Godwin a aflat abia când Fluria l-a întâlnit pe Meir și acesta a cerut-o de nevastă. Godwin devenise între timp preot în Paris și i-a cerut Fluriei una dintre fete. Rosa a decis să meargă de bună voie cu el. Tatăl Fluriei nu fusese de acord niciodată nici cu relația fiicei sale împreună cu Godwin și n-a fost de acord nici când cei doi au împărțit copii, renegând-o pe Rosa (care bineînțeles urma să se convertească la creștinism).
Lea murise răpusă de o anumită febră. Fluria și Meir nu au spus nimănui și povestea acuzației lor se născuse tocmai pentru că erau evrei în Anglia și creștinii îi vroiau izgoniți.
Toby se duce la Paris și-l găsește pe Godwin, propunând ca Rosa să se dea drept Lea în Norwich.
Fratele lui Godwin, Nigel, avea multă putere și s-a alăturat cauzei lor. Toată lumea a pledat în favoarea faptului că Rosa e Lea și că ambele trăiesc. Chiar și Magistrul Eli, tatăl Fluriei.
Așa că misiunea lui Toby s-a încheiat și s-a întors în timpul lui, renunțând la jobul lui. Finalul cărții este extraordinar, când îngerul îl întreabă pe Toby dacă nu a învățat nimic din povestea Fluriei și a lui Godwin, spunându-i că are un fiu de 10 ani cu prietena lui pe care o lăsase la New Orleans.
2 likes · flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Vremea Îngerului.
Sign In »

Reading Progress

08/22 page 50
18.0% "Igor+M=Lucky. Love it through the bone!"
08/23 page 160
58.0% "J-aime it! vreau să aflu finalul."
08/24 page 270
99.0% "No, I won't stop... I want more"
01/13 marked as: read

No comments have been added yet.