Ella-Maluca Floyd's Reviews > Slide

Slide by Jill Hathaway
Rate this book
Clear rating

by
3914435
's review
Aug 15, 2012

really liked it
bookshelves: krimi, krop-og-sind, anmeldereksemplar
Read on August 15, 2012 — I own a copy

Slide er en ungdomskrimi med et tvist af det paranormale. Den unge Vee lider at ...., som får hende til at besvime ofte og uden varsel. Men for Vee er det meget mere end det - hun gemmer nemlig på en dyster hemmelighed. Når Vee besvimer træder hun ind i en anden persons sind. Hun bliver en stum tilskuer i personens uvidende forstand. Vee har konkluderet, at valget af personen skyldens berøring, enten direkte eller via genstande, som har betydning for personen. Det har været med til at hun så vidt muligt undgår at berøre andre eller tage imod ting fra andre.
Således kender Vee til mange hemmeligheder, men aldrig har hun været vidne mord, før en nat, hvor hun gennem morderens øjne bevidner et drab. Drabet på hendes lillesøsters bedste veninde.
Vee er splittet. Alle tror, at mordet er selvmord og hvordan skal hun kunne bevise andet, når hun ikke kan/vil fortælle om hendes egenskab. I stedet beslutter Vee sig for selv at finde frem til morderen og snart forstår hun at betragte hendes evne som et redskab frem for en uhænsigtsmæssig belastning. Men jagten drager Vee i tvivl om, hvem hun egentligt kan stole på og hun får bragt ubehagelige kendsgerninger frem i lyset. Endnu et "selvmord" sker og Vee begynder at frygte for hendes lillesøsters liv. Kan hun nå at finde frem til morderen inden denne får ramt på sig næste offer?

Denne ungdomskrimi har de helt rigtige faktorer for at gribe læseren, hovedpersonen har en mystik sygdom og overnaturlige evner, mystik, gåder og talrige af mulige skyldige personer. Bogen er skrevet i et godt og enkelt sprog. Mange ville kunne identificere de forskellige personer i bogen med deres egen hverdag og giver derfor et realistisk billede. Den paranormale del er simpel, enkel og ligefrem. Evnen er ikke overdrevet, men er med til give bogen det tvist, som gør den så spændende. Jeg blev grebet af fortællingen med det samme og elskede historien, personerne og det paranormale lige med det samme. Læste bogen i et hug og blev fantastisk godt underholdt hele vejen igennem. Plottet blev holdt godt gemt og tittede først frem hen imod slutningen og var på ingen måde ugennemskueligt.
flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Slide.
Sign In »

No comments have been added yet.