Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner's Reviews > Hooked

Hooked by Liz Fichera
Rate this book
Clear rating

by
4995937
's review

it was ok
bookshelves: contemporary, drama-drama-drama, insta-love
Recommended for: fans of Catching Jordan and Stealing Parker

This review is also featured on my blog ILoveTeenBooks.

2.5 stars

This is a story about Fred, a Native American girl golfer who joins her all boy’s Varsity high school golf team. She gets Seth’s place on the team and he is not happy about that. His best friend, Ryan accepts the fact Seth won’t be joining him again really fast. But Seth can’t let it go even though he is not very good at golf. So he starts to bully Fred at every chance he gets.

What I liked about this story that it’s about sports-golf, to be exact. I don’t know anything about golf so it was refreshing to actually learn something reading YA novels. I thought golf was only for white, bored rich people but I couldn’t be more wrong. Apparently, even girls can play it. Crazy, I know. :P

When I first saw this book on GoodReads I thought Wow, I gotta have this. But when I started reading it it wasn’t what I thought it would be. That is probably my problem, for thinking Fred would stand up for herself when people called her Pocahontas and dirty Indian. I just hate watching people get bullied because I used to be bullied too. But the difference between Fred and me is that I fought back and eventually the scum who tormented me backed away after they saw I wouldn’t put up with their shit.

Also,at times it got a lot of dramatic. All sorts of bad things kept happening to the MC and it went too far. IMO.

When it comes to the romance I was also disappointed and that disappointment is connect with the way I thought Fred would be as a character. Ryan isn’t perfect either but he did man up a couple of times and I respect that. It would be better if we got more of Fred and Ryan scenes where they would talk and get to know each other better but those scenes kind of faded into black.

In conclusion, I liked this book enough to read the second book, Played when it comes out. The main characters in this book will be Fred’s friend Sam and Ryan’s sister Riley.

11 likes · flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Hooked.
Sign In »

Reading Progress

July 13, 2012 – Shelved
July 13, 2012 – Shelved as: contemporary
November 19, 2012 – Started Reading
November 19, 2012 –
page 36
9.92%
November 20, 2012 –
page 97
26.72% "I'm trying not to jinx it but this is going great. FIngers crossed I like the rest of the book."
November 20, 2012 –
page 191
52.62%
November 21, 2012 –
page 239
65.84% "All this bullying is making me sick. Why do some people hate other races so much?"
November 21, 2012 –
page 312
85.95% "Can it get any more dramatic?"
November 21, 2012 – Shelved as: insta-love
November 21, 2012 – Shelved as: drama-drama-drama
November 21, 2012 – Finished Reading

Comments Showing 1-50 of 58 (58 new)


message 1: by Scarlet (new)

Scarlet Za ovu nisam ni čula...O.o


Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner Za sada me niko jos ne nervira. Nije losa. Nisam nikad citala knjigu o golfu.


message 3: by Scarlet (new)

Scarlet Za sve postoji prvi put! :D


Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner Procitala sam 60 ili 70 strana,ali mi se sinoc spavalo,jer sam pocela rano ustajati. Danas bih trebala vise procitati. Opet nisam mogla otici do poste da vidim sta mi je sa knjiga,jer su nam komsije klale pilice i mi smo ih morali isjeci i spakovati.


message 5: by Scarlet (new)

Scarlet Vidi ti naše vrijednice!

Ni meni Deity već ne dolazi 20 dana, a poslan je prije ovih mojih zombija...


Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner Pa meni je 19.proslog mjeseca poslan The Lost Prince. Evo,jos uvijek nije dosao. Nisu mi ni stigle The Brides of Rollrock Island,Fever,Monstrous Beauty i Code Name Verity. Nasla sam na sajtu od poste formular za zalbu koji trebam poslati na njihov mail. Mada sutra cu ici do poste i vidjeti,jer ocito je,nece mi ni danas donijeti moje knjige. Da ne napominjem kako mi nije donio tri pisma sa bookmarcima koje sam osvojila i pin za debitnu karticu. Isto tako nisam nikad dobila ni This Is Not a Test. Ono kontala sam da je ova zadnja bila slucajnost i da se izgubila,jer mi je bloggerica poslala jos u maju,ali kad pogledas sta mi se nije donijeo...

Nisam jos ni mail poslala ovima u TBD oko Kagawa knjige,posto je sigurno ovaj konj uzeo i drzi kod sebe.


Anatea Oroz Meni je Deity doso danas.


Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner A,covjece! Kako brzo! Meni nista ne stize!!!


Anatea Oroz S tbd-a mi dode tako za nekih 8-9 dana. Ja jos uvijek cekam da mi dode Mystic City.


Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner Navila sam alarm prije par sati kako bih ustala sutra rano da odem do poste. Ne mogu vise razmisaljati o ovim knjigama koje nikako da dobijem. Zelim samo znati sta se desava. Gdje su opste.


Anatea Oroz Pa da, jer cudno je da ti se ista stvar desava s tolikim knjigama. Razumijem da se moze dogoditi da ti jedna ne dolazi, ali da ti bas sve ne dolaze... weird.


message 12: by Scarlet (new)

Scarlet Meni s TBD-a knjige u prosjeku dolaze za 4-10 dana od dana naručivanja. Jedino sam imala problema i kašnjenje s jednom knjigom: Georginom Kincaid za Božić prošle godine i to su mi oni riješili iako je krivica bila naše pošte. Ovo je drugi puta da mi nešto kasni.

Zemira, pa tebi netko krade knjige! To je užasno!


Anatea Oroz Meni jedino kasni Mystic City, ali za to nisam sigurna jel cura narucila s tbd-a ili je slala svoju kopiju.


Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner Sto ti kazes,neko mi krade knjige. Ne postoji mogucnost da bas sve kasne,tj.da uopste ne donose. Moram napisati spisak svih sranja koje je postar radio,pa kad odem sutra da ne zaboavim nista napomenuti.

Zaboravila sam da mi je isto poslana jos i Soul Screamers volume 2. Znaci 6 knjiga nisam dobila,a vec su trebale doci.


Anatea Oroz Da, odi to sutra napraviti i svakako javi kako je proslo


message 16: by Scarlet (new)

Scarlet Meni je to najlogičnije objašnjenje. Provjeri definitivno!


Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner Ne znam jesam li vam spomenula,ali na sajtu poste sam nasla formular za zalbe kojeg mogu ispuniti. Ako mi sutra nista ne budu htjeli reci,popunjavam i saljem prituzbu mailom i oticu do tvornice u blizini moje kuce i faksirati za svaki slucaj od njih.


message 18: by Scarlet (new)

Scarlet To ti je pametna ideja.


Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner Srela sam postara na putu. Kad bi znao da sam se spremala da ga prijavim. xD Dobila sam The Brides of Rollrock Island by Margo Lanagan , Soul Screamers Vol. 2 My Soul to Keep • Reaper • My Soul to Steal  by Rachel Vincent i Crewel (Crewel World, #1) by Gennifer Albin .


message 20: by Tanja (Tanychy) (new)

Tanja (Tanychy) St. Delphi/James Super da su ti stigle knjige! :) Ma nasa posta je generalno u nekom rasulu. Msm zavisi kako kad, nekad mi knjiga dodje kad treba, nekad ne. Pa This is not a test sam cekala 3 mjeseca, ali sad postar mi kaze da on donese cim dodje u postu. Ajd znaj do koga je to.


Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner Pa,da. Nikad ne znas. Opet cisto sumnjam da ce meni ovaj moj postar reci hej drzim tvoje knjige kod kuce dok ih se vise ne nakupi. xD

Barem su neke stigle. Ali Soul Screamers je zadnja poslana,a dosla medju prvima. 10.11. Cekam jos The Thirteenth Tale by Diane Setterfield , The Lost Prince (The Iron Fey Call of the Forgotten, #1) by Julie Kagawa , Fever (The Chemical Garden, #2) by Lauren DeStefano , Monstrous Beauty by Elizabeth Fama i Code Name Verity by Elizabeth Wein .


message 22: by Tanja (Tanychy) (new)

Tanja (Tanychy) St. Delphi/James Pretpostavljam da su neke od ovih sa fishponda, mozda njima treba duze pa posalju. Ne znam stvarno sta da ti kazesm. Znas i sama da se ovde kod nas ne zna se ko pije a ko placa.


Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner Samo je Monstrous Beauty sa Fishponda. Sa FP dodju za nekih 14 dana. Pise na narudzbi da bi trebala doci od 17.-23.11.,a to je do sutra. :/ Ne znam. Cudi me sto su ove dosle ranije,jer The Lost Prince je poslan 19.10.,Fever 31.,Code Name Verity 1.11.,dok su ove poslane barem sedmicu dana kasnije. Poslacu mail ovima iz TBD veceras. Mozda su se ipak zagubile u putu.


message 24: by Scarlet (new)

Scarlet Kada ćeš čitati The Brides of Rollrock Island by Margo Lanagan ? ta me baš zanima...


Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner Citam trenutno Tiger Lily. Trebam nju prvo xavrsiti i onda Drowning Instinct. Mozda nakon toga.


Anatea Oroz Kad smo vec kod citanja zajedno, Zemira kad cemo Iron Fey?


Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner Trayche rece da ce on vjerovatno sada preko raspusta. Znaci decembar,januar. Je li ti to predugo? Mislila sam da cemo do sada poceti,ali ne zuri mi se,jer nema jos ni Princa.


Anatea Oroz Pase mi u decembru i januaru :)


Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner Eto,onda smo se dogovorile. Jos da ja to ispostujem. Obicno kad dodje vrijeme da citam sa nekim nesto ne procitam,ali ove knjige moram rijesiti sa spiska.


Anatea Oroz Hehe. A valjda hoces :)


message 31: by Scarlet (new)

Scarlet Ja ću vam se onda pridružiti nakon Iron Fey serije s The Lost Prince. Njega još nisam čitala.


Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner Cure moje. Sinoc sam ponovo citala Tiger Lily! Oh! Kako je prelijepa knjiga! Uvede te u Neverland u potpunosti. Bas mi je drago sto sam je kupila.


message 33: by Tanja (Tanychy) (new)

Tanja (Tanychy) St. Delphi/James Uh moram je i ja citati nekad. Prvo sam stavila Seraphinu, nju cu sljedecu, pa cu onda vidjeti.


Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner Sretno sa zmajevima. Javi kakva je nakon one scene gdje Seraphina skonta da odjednom voli princa. Nisam mogla nastaviti nakon toga. Nesto me nervirala citava situacija.


message 35: by Tanja (Tanychy) (new)

Tanja (Tanychy) St. Delphi/James LOL. Cekaj da prvo ovu zavrsim, onda uradim prezentaciju i predjem sve biljeske sa predavanja. Znaci pocecu negdje u nedjelju. -.-


Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner Cekacu,cekacu. :) Bas si zaposlena. Hocu i ja koju jos godinu studiranja!


Anatea Oroz Mogla bi i ja citati Tiger Lily ako je tako dobra, samo ne vjerujem da cu nac vremena u skorije vrijeme, ubijaju nas ovi na faksu.


Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner Cudno,ali dok sam isla na fax vise sam citala nego sada. Sada uvijek nesto radim oko kuce.


Anatea Oroz Ma sad imam jedan predmet koji je grozan, prof nije normalna koliko trazi, a i imam jos 3 seminara za sljedeca 2 tjedna pa sam malo u stisci s vremenom.


message 40: by Tanja (Tanychy) (new)

Tanja (Tanychy) St. Delphi/James Mene morfosintaksa ubija...puna mi je glava onih izraza i svega. Jos sad krecu kolokvijumi!


Anatea Oroz Ma ja vec mjesec danas imam tjedno barem jedan kolokvij. vec sam gotova s nekim predmetima, sad od sljedeceg tjedna mi pocinju neki novi predmeti.


message 42: by Tanja (Tanychy) (new)

Tanja (Tanychy) St. Delphi/James Pa vi ste onda vjerovatno i krenuli ranije. Ja imam 8 kolokvijuma puta 2 po semestru, pa onda trude se da stave dva po sedmici, ali naravno ne mogu uspjeti, pa nakraju zavrsimo sa 4 u jednoj sedmici.


Anatea Oroz Nama su ti semstri podijeljeni u turnuse tako da svaki predmet slusamo samo mjesec ipo dana, i onda nam dolaze drugi. Ali ovaj semestar su nam neki predmeti kroz cijeli, pa zato.


message 44: by Tanja (Tanychy) (new)

Tanja (Tanychy) St. Delphi/James Aha pa nije to lose, msm vjerovatno ucis redovnije nego ja. Kod mene su klasicno dva semestra i u svakom imas po dva kolokvijuma.


Anatea Oroz A sad otom potom. I nije bas jako redovito... hehe. a nama varira od predmeta do predmeta koliko kolokvija imao. iz nekih predmeta imamo i po 4 kolokvija.


message 46: by Tanja (Tanychy) (new)

Tanja (Tanychy) St. Delphi/James LOL...pa dobro sad, necemo u detalje! :D Pa ne znam sta bih ti rekla, mozda je tako i laske, mada ko ce znati.


message 47: by Scarlet (new)

Scarlet Šmrc-šmrc... Znam da je vama pritisak, ali ja bi tako sad studirala! :/


Anatea Oroz Ma i nije toliki pritisak, samo sto mi volimo kukati :)


message 49: by Scarlet (new)

Scarlet Čekaj dok počneš raditi! :D


Anatea Oroz Kako god okrenes, uvijek kukamo!


« previous 1
back to top