Peter Megyeri's Reviews > Vadászat ​a Vörös Októberre

Vadászat ​a Vörös Októberre by Tom Clancy
Rate this book
Clear rating

by
24676831
's review

really liked it
bookshelves: dead-tree-editions

Nagyon sokat hallottam már a szerzőről és nem csak a könyvek, hanem filmek, játékok kapcsán is, gondoltam megnézem magamnak az elsőként megjelent és máig egyik leghíresebb művét. Kicsit másra számítottam, de tetszett. Mi sem mutatja jobban, mint az, hogy az egyébként elég vaskos köteten észrevétlenül gyorsan jutottam túl. A nyelvezet nekem néhol elég archaikus, már-már modoros volt, de erősen gyanítom, hogy ez elsősorban a fordításnak köszönhető. Minden bizonnyal folytatni fogom még a jövőben a szerző további műveivel is az ismerkedést, de nagy valószínűséggel inkább eredetiben.

Mindenesetre most már megengedem magamnak, hogy megnézzem a könyvből készült nagy sikerű filmet is, amit mindeddig halogattam.
1 like · flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Vadászat ​a Vörös Októberre.
Sign In »

Reading Progress

July 26, 2020 – Started Reading
July 26, 2020 – Shelved
July 26, 2020 – Shelved as: dead-tree-editions
July 26, 2020 –
page 46
7.3%
August 13, 2020 –
page 425
67.46%
August 14, 2020 – Finished Reading

Comments Showing 1-1 of 1 (1 new)

dateDown arrow    newest »

Gábor Több Jack Ryan filmet láttam már, amikor elkezdtem olvasni a könyveket. Én angolul olvastam őket, először az Executive Order-t. A filmekből is átjön, de a könyvekben eléggé kilóg a lóláb az amerikai felsőbbrendűséggel kapcsolatban. Ez 2020-ból visszanézve anakronisztikus. Ennek ellenére a Vadászat a Vörös Októberre az egyik kedvenc filmem volt és marad is.


back to top