FantasyWereld's Reviews > Gestolen zielen

Gestolen zielen by Tais Teng
Rate this book
Clear rating

by
8548493
's review
May 10, 2012

it was ok
bookshelves: volwassenen

Iedereen die iets heeft met fantasy heeft zal vast wel eens gedroomd hebben over dat mysterieuze eiland dat onder de golven van onze wereld gezonken zou zijn: Atlantis. In Gestolen Zielen heeft auteur Tais Teng hetzelfde gedaan, met als toevoeging het idee dat Atlantis helemaal niet onder de golven ligt, maar middels zwarte magie boven de schuimkoppen gehouden wordt. Gestolen Zielen is deel één in de serie Atlantis Ongezonken. Hoe ziet onze wereld eruit als het magische land nog onder, of liever boven, ons was?

Deze vraag wordt in het verhaal zijdelings beantwoordt. Gerard leeft namelijk in de wereld waar Atlantis nog fier het water van zich afhoudt. Hij woont in het magische Amsterdam, waar de melting pot bestaat uit elfen, dwergen, kabouters, nimfen, ijsreuzen en andere vreemdsoortigen. Op een dag verliest Gerard na een potje kaarten zijn derde ziel, zijn Ka, aan dwerg Kaspian. Dit ontneemt hem alle kleur en smaak in de wereld en bovendien begint hij langzaam uit elkaar te vallen, met alle gevolgen van dien. Samen met zijn andere zielen, een boomnimf en nog een handje andere kameraden opent hij de jacht op Kaspian…

Plaatsing
Het lijkt één van de auteurs favoriete stijlen te worden. Men neme onze wereld. Vervolgens past men een klein aspect in onze geschiedenis aan. Voeg een vleugje magie toe. Et voilà, een wondere wereld met intrigerende én herkenbare aspecten. Tengs schrijfwerk getuigd van een hoop fantasie. Dit is dan ook het genre waarin we Gestolen Zielen zonder al te veel moeite kunnen ophokken. Dit betekent echter niet dat het boek in de cliché fantasy vervalt; integendeel. Zoals we onderhand van Teng kunnen verwachten staat ook dit boek vol met de fantastievolste creaties en interpretaties van reeds bestaande aspecten. Vooral de dwerg als ras heeft een invulling gekregen die op mij zeer uniek overkomt. Tevens vermakelijk zijn de verwijzingen naar de populaire en fantasy-cultuur van “de echte wereld” die doorsijpelt in de verhaalwereld. Dit speelse aspect wist vaak een glimlach op mijn gezicht te toveren.

Wil je de volledige recensie lezen? Klik hier:
http://www.fantasywereld.nl/recensies...
flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Gestolen zielen.
Sign In »

No comments have been added yet.