FantasyWereld's Reviews > Het bedreigde koninkrijk

Het bedreigde koninkrijk by Raymond E. Feist
Rate this book
Clear rating

by
8548493
's review
May 09, 2012

really liked it
bookshelves: volwassenen

Ongeveer dertig jaar nadat Raymond E. Feist zijn reeks boeken over Midkemia begon met Magiër, komt het einde nu in zicht met de Saga van de Chaosoorlog-trilogie. Het eerste deel hiervan, Het Bedreigde Koninkrijk, speelt zich vijf jaar na Voor de Poorten van het Duister af. Hierin verloor Puc zijn vrouw en zoon en het verdriet is nog steeds niet verwerkt. Toch kan hij zich niet al te lang afzijdig houden van wat er zich nu afspeelt op Midkemia. Het Keizerrijk Kesh blijkt namelijk een grootschalige invasie voor te bereiden en een nieuwe oorlog kan het Koninkrijk der Eilanden zich niet veroorloven. Alle informanten in Kesh zwijgen echter in alle toonaarden, dus Jim Dasher en Sandrina gaan zelf op onderzoek uit om te achterhalen wat Kesh van plan is.

Maar ook in het demonenrijk is er nog steeds geen rust. Na het verslaan van de demonenkoning Dahun is het gevaar vanuit deze wereld nog niet geweken. En naarmate we steeds meer te weten komen over de demonen lijken zij nog niet eens het grootste gevaar te zijn dat Midkemia te vrezen heeft…

Herkenbaarheid
De stijl die Feist in het boek hanteert is, voor mensen die al eerder zijn boeken hebben gelezen, herkenbaar. Actie, politieke intriges en verrassende onthullingen, ze zijn allemaal aanwezig. De vaart ligt redelijk hoog, maar wordt soms onderbroken door personages die achtergrondinformatie spuien. Het verhaal leest desondanks prettig weg en is zeker vermakelijk genoeg om de lezer tevreden te houden.

Herkenbaar zijn ook de personages die Feist in dit boek introduceert. Wederom is er een ConDoin afstammeling die op de muren van Schreiborg staat om een belegering te doorstaan. Ik denk dat hier ook de crux ligt waarom Feist met zijn laatste verhalen maar niet lijkt te kunnen tippen aan eerdere boeken, zoals die van De Slangenoorlog. Zijn meest gewaardeerde boeken hadden allen personages die zoveel meer te bieden hadden dan de personages die we nu leren kennen. In plaats daarvan werden archetypes van stal gehaald, die allen ontwikkeling missen. Jim Dasher is een nieuwe Robbie de Hand, in Martin en Hal zien we Martin Langboog en Arutha terug. De personages die in de laatste paar boeken zijn geïntroduceerd, zoals Sandrina of Haviks, missen de aantrekkingskracht om echt ondersteunend te zijn.

Wil je de volledige recensie lezen? Klik hier:
http://www.fantasywereld.nl/recensies...
flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Het bedreigde koninkrijk.
Sign In »

No comments have been added yet.