Lavinia's Reviews > Degete mici

Degete mici by Filip Florian
Rate this book
Clear rating

by
1405967
's review
Sep 03, 2008

liked it
bookshelves: ro, 2007, fiction
Read in June, 2007

despre degete mici citisem recenzii foarte bune si stiam ca autorul a luat si ceva premiu pentru debut in proza.

cel mai mult mi-a placut la florian limbajul. desi e un autor tinar [n. 1968], si m-as fi asteptat sa aud din gura lui [pana, mai concret] modernisme, englezisme si de ce nu, niscai obscenitati, am avut placuta surpriza sa descopar un limbaj neaos, provincial, usor arhaic. episoadele care-l descriu pe calugarul onufrie poarta cu ele ceva special, aducind a basm si m-au dus cu gindul la zahei orbul al lui voiculescu.

subiectul nu m-a fermecat extraordinar: intr-un orasel de provincie [statiune balneoclimaterica] se descopera o groapa comuna in mijlocul unui castru roman si toata actiunea cartii se invirte in jurul acestei gropi. povestea e vazuta prin ochii personajului principal, tinarul arheolog petrus. o mentiune speciala pentru excelenta creionarea personajelor [vezi onufrie, doamna paulina sau lady embury].
3 likes · flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Degete mici.
Sign In »

Reading Progress

02/26 marked as: read

Comments (showing 1-1 of 1) (1 new)

dateDown arrow    newest »

message 1: by anca (last edited Apr 27, 2010 12:22AM) (new) - rated it 3 stars

anca dc paulina imi place si mie foarte mult!

mie mai imi place dedicatia. dulce :) (poate suna americanesc sau a toampe, dar ii dulcele ala fin in care simti dragostea) iar la mine ii un pic diferita coperta, lipseste negrul, si mi-e pe plac si ea.


back to top