Петър Стойков's Reviews > Wolves in the Land of Salmon

Wolves in the Land of Salmon by David Moskowitz
Rate this book
Clear rating

by
2499456
's review

liked it

Докато в България всички хищни животни са обявени за "вреден дивеч" и не само биват обект на лов през цялата година, ами даже награди се дават за кожите им, в други държави са успели да надраснат тия грешки на растежа в дивечовъдството и опазването на дивата природа и са почнали да се усещат, че една екосистема е по-добре балансирана, когато си има поне повечето оригинални части.

Така докато по улиците ни се разхождат безбройни бездомни кучета, вълците никой сълзлив кучелюб не ги защитава с пяна на уста, защото не са толкова сладки и не гледат мило - макар да са останали съвсем малко вече. В САЩ пък нарочно ги разселват на местата, дето преди това са били изтребени, защото се оказва, че имат незаменим принос за поддържане на здрава популация елени и сърни, а от там и за цялата природа.

Wolves in the Land of Salmon има интересна информация за вълците като вид, за поведението и привичките им, както и за популацията им в различните региони на САЩ. Всичко това е примесено с личните истории на автора относно срещите му с вълци и пътуванията в търсене и наблюдения на вълци, които обаче не са особено интересни.
3 likes · flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Wolves in the Land of Salmon.
Sign In »

Reading Progress

February 11, 2020 – Started Reading
February 11, 2020 – Shelved
February 11, 2020 – Finished Reading

No comments have been added yet.