Vivi Chatzikiriakou's Reviews > Εγκλήματα στην Αθήνα

Εγκλήματα στην Αθήνα by Ιωάννα Γελάρδου
Rate this book
Clear rating

by
23773976
's review

liked it
bookshelves: 3-5-stars, crime-novel, debut-author, new-adult, romance

"Μια ιστορία που μιλά για την δυνατή φιλία και το τέλος της αθωότητας."

Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου μέσα από τη δράση του FancyOwl.gr έλαβα το βιβλίο από την συγγραφέα σε ηλεκτρονική μορφή προς ανάγνωση αφήνοντας στο τέλος την ειλικρινή μου κριτική.

Τα Εγκλήματα στην Αθήνα είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα χωρισμένο σε μικρά κεφάλαια μέσα από τα οποία εξελίσσεται σταδιακά η ιστορία δύο νέων κοριτσιών με έμφυτο το ταλέντο στην εξιχνίαση εγκλημάτων. Από νεαρή ηλικία, η Ερωφίλη και η Μελίνα, δημιούργησαν μία δυνατή φιλία. Από την εφηβεία μέχρι τώρα, την ηλικία των 23 χρόνων, τα δύο κορίτσια δέθηκαν ακόμα περισσότερο μεταξύ τους μέσα από τις προσωπικές τους αναζητήσεις αλλά και τις εξιχνιάσεις εγκλημάτων, που είχαν ξεκινήσει ήδη από το νεαρό της ηλικίας τους.

Το ταλέντο τους αυτό τους έφερε από νωρίς κοντά στον αστυνόμο Κατσούλη, έναν άνθρωπο ζεστό και καλό αστυνομικό που τις αγαπούσε σαν παιδιά του. Μέσα στον σκοτεινό κόσμο των εγκλημάτων, τα δύο κορίτσια προσπαθούν να παραμείνουν αθώα και να κρατήσουν την καθημερινότητά τους σταθερή, όπως παλιά. Αυτό όμως, όπως είναι φυσικό, δεν μπορεί να κρατήσει για πολύ. Νέα πρόσωπα ζητάνε να γίνουν κομμάτι της ζωή τους. Ο Μίμης και ο Μάρκος, δύο άντρες που ξέρουν τι θέλουν και πως να το διεκδικήσουν, μπαίνουν στην ιστορία ταράζοντας τα ήρεμα νερά που μέχρι πρότινος βρίσκονταν η Ερωφίλη και η Μελίνα. Θα ενδώσουν στις επιθυμίες τους τα κορίτσια; Και με τι κόστος για τη ζωή τους;

Book rates: 3.5stars
Plot: 3,5stars
Characters: 2,5starts
Writing: 3.5stars
Pacing: 3,5stars
Cover: 4stars

Από την πρώτη σελίδα η ιστορία φάνηκε πως έχει δυναμική. Οι κεντρικές ηρωίδες πρωτοπαρουσιάζονται σε αρκετά νεαρή ηλικία και μου έγιναν άμεσα αγαπητές με την αθωώτητάς τους αλλά και το αξιοζήλευτο, έμφυτο ταλέντο τους. Στην πορεία της αφήγησης όμως, όταν τα κορίτσια ενηλικιώθηκαν πια, δε με ενθουσίασε η επιλογή να παραμείνουν σταθερές στις νεανικές τους συνήθειες και σκέψεις. Υπήρξε μια ανωριμότητα, κατά την άποψή μου, που σπάνια την βρίσκεις πλέον σε 23 ετών κορίτσια, που σπουδάζουν και μένουν στην Αθήνα. Θα ήθελα ο δυναμισμός και το πείσμα που δείχνουν στη δουλειά τους να υπήρχε και στις σκέψεις και συζητήσεις τους.

Μία λεπτομέρεια που ήταν εμφανή σε κάθε κεφάλαιο, στα οποία διαδραματιζόταν και μία εξιχνίαση, παρατήρησα εναλλαγές στη γραφή της συγγραφέως. Το ξεκίνημα και το κλείσιμο του κεφαλαίου ήταν αρκετά γρήγορο και όχι ικανοποιητικό ενώ στη διάρκεια της υπόθεσης υπάρχει γραφικός οίστρος με πλούσια δράση.

Το πιο πιθανό είναι πως όλα τα παραπάνω έχουν διορθωθεί στην επιμέλεια του κειμένου και το τελικό αποτέλεσμα να είναι αυτό που αξίζει στην ιστορία που η συγγραφέας μας αφηγείται. Όπως ανέφερα, η ιστορία από μόνη της έχει μια δυναμική. Δεν μπορώ να πω ότι διαβάζοντας αστυνομικά βρίσκομαι στο στοιχείο μου, παρόλα αυτά πέρασαν κάποια από τα χέρια μου. Διαβάζοντας το πρώτο της αστυνομικό μυθιστόρημα, θεωρώ πως η συγγραφέας έχει τη φλόγα για τη συγγραφή αστυνομικών βιβλίων. Μπορεί το ταίριασμα αθωώτητας και εγκλήματος να μην ήταν πετυχημένο κατά την δική μου άποψη όμως η δράση ήταν απτή σε κάθε κεφάλαιο.

Μέχρι την επόμενη βιβλίο "κριτική"... καλές αναγνώσεις!!
Βιβή
1 like · flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Εγκλήματα στην Αθήνα.
Sign In »

Reading Progress

February 9, 2020 – Shelved
February 9, 2020 – Shelved as: to-read
February 24, 2020 – Started Reading
February 26, 2020 – Finished Reading
February 27, 2020 – Shelved as: 3-5-stars
February 27, 2020 – Shelved as: crime-novel
February 27, 2020 – Shelved as: debut-author
February 27, 2020 – Shelved as: new-adult
February 27, 2020 – Shelved as: romance

No comments have been added yet.