FantasyWereld's Reviews > Robijnrood

Robijnrood by Kerstin Gier
Rate this book
Clear rating

by
8548493
's review
Apr 04, 2012

really liked it
bookshelves: young-adults

Een link naar de volledige recensie: http://www.fantasywereld.nl/recensies...

In de familie van de zestienjarige Gwendolyn draait alles om haar nichtje Charlotte. Charlotte zou namelijk het tijdreisgen hebben. Ze kan elk moment van de aardbodem verdwijnen en teruggezogen worden naar het verleden. Daarom wordt ze in het diepste geheim voorbereid op haar eerste tijdsprong. Het enige probleem: het is nog niet gebeurd. Iedereen wacht in spanning af tot ze duizelig wordt; het eerste teken van haar gave. Maar dan blijkt dat iedereen zich vreselijk heeft vergist. Niet Charlotte bezit het tijdreisgen, maar Gwendolyn…

Gwendolyn schrikt zich rot wanneer ze in het Londen van honderden jaren geleden belandt. Gelukkig springt ze algauw terug naar haar eigen tijd, maar daar wachten haar enkel meer problemen. Want hoe komt Gwendolyn aan het tijdreisgen? En hoe moet ze zich redden in het verleden, zonder opleiding in het tijdreizen? Een spoedcursusje tijdreizen zit er niet in, want haar volgende tijdsprong laat niet lang op zich wachten. Gwendolyn wordt meegesleept in de geheimen van haar familie en tot overmaat van ramp loopt daar ook Gideon rond, een zeer arrogante, maar uiterst interessante jongeman.

Chick Fantasy
Robijnrood is een kruising tussen fantasy en chicklit. Fantasy voor meiden, dus. En dat is goed te merken, aangezien Gwendolyn een puber is met typische meidenproblemen. School, vervelende familie, lastige jongens, alles komt voorbij in dit boek. Juist dat alledaagse leven van Gwendolyn maakt Robijnrood heel herkenbaar voor jongeren.

Wil je de volledige recensie lezen? Klik dan op bovenstaande link.
flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Robijnrood.
Sign In »

No comments have been added yet.