Петър Стойков's Reviews > The Beginning Runner's Handbook: The Proven 13-Week Walk/Run Program

The Beginning Runner's Handbook by Ian MacNeill
Rate this book
Clear rating

by
2499456
's review

liked it

Колкото и любимия ми силов треньор Марк Рипетоу да се напъва да обяснява как бягането е вредно и безсмислено, еволюционната антропология сочи, че хората са прекарали милиони години в преследване на разни там антилопи и други чифтокопитни из саваната в мързелив свински тръс в продължение на часове, докато нещастното добиче падне от жега и умора. И дори не се бъзикам за това.

Така излиза, че тичането е съвсем естествена част от човешката природа и тялото ни е оптимизирано за него. Затова и аз няма как да го пренебрегна в стремежа си към цялостно физическо развитие, колкото и много да го мразя.

Настоящата книга, която избрах след петминутно търсене в интернет, е предназначена за начинаещи бегачи, които до момента са покорявали главно дистанциите от дивана до хладилника и обратно, поради което голяма част от информацията е свързана с мотивация и основите на физическата дейност и хранене като цяло.

Информацията конкретно за бягането е малко, съветите относно техниката се събират на 1 страница, а 13 седмичната програма от заглавието е в приложение след основния текст.
1 like · flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read The Beginning Runner's Handbook.
Sign In »

Reading Progress

November 10, 2019 – Started Reading
November 10, 2019 – Shelved
November 10, 2019 – Finished Reading

No comments have been added yet.