Петър Стойков's Reviews > Man Down: A Manly-Man's Guide to Hormone Disruptors, Estrogen Dominance, Chemical Castration, & the Disappearance of Testosterone

Man Down by Priaperos Rakehell
Rate this book
Clear rating

by
2499456
's review

did not like it

Ако се чудите, дали има мъжки еквивалент на откачените бг-мами, които се лекуват с кристали, правят си сами праха за пране и не ползват паста за зъби защото имала парабени - не се чудете повече, а се насладете на идиотията на автора на настоящата книга.

Засукал може би с майчиното мляко, но най-вероятно от всякакви подобни антиваксърски анти-гмо "природни" сайтове всякакви псевдо-научни глупости за токсини и пречистване на тялото, Приаперос Ракахел смята, че всички тия "химикали" са това, което сваля тестостерона на съвременните мъже и ги прави по-малко мъже.

Поради което ги съветва, да, познахте, да си мият зъбите със смес от сода за хляб и сол, да си приготовляват сами домашни средства за почистване, да не ползват уайфай защото изпържвало мозъка и всякакви други такива ню-ейдж шитни. Понеже явно голям мъжкар ставаш, като се превърнеш в някакъв вид хипи.

Ай сиктир. Съвременният начин на живот наистина е отговорен за намаляването на тестостерона и броя живи сперматозоиди на мъжете в западния свят (видни от медицинските статистики) но причините за това са съвсем прости - намалена физическа активност, намалена консумация на истински храни и намалено излагане на слънце. Разбира се, нищо от тия неща не се споменава в книгата.
2 likes · flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Man Down.
Sign In »

Reading Progress

November 6, 2019 – Shelved
November 7, 2019 – Started Reading
November 7, 2019 – Finished Reading

No comments have been added yet.