Петър Стойков's Reviews > Дъщерята на палача

Дъщерята на палача by Oliver Pötzsch
Rate this book
Clear rating

by
2499456
's review

it was amazing

Има исторически романи, които само са разказани в съответния исторически период, без действието всъщност да налага това: същата книга, но с променени имена, авторът можеше да напише за който и да е друг исторически период, съвременността или даже бъдещето (и да я нарече "фантастика"). Дъщерята на палача, за мое доста голямо удоволствие, е от другия вид.

Моят интерес към (и като цяло информация за) ренесансовите германски екзекутори датира откакто прочетох отличната The Faithful Executioner: Life and Death, Honor and Shame in the Turbulent Sixteenth Century, написана по оригиналните записки на главния екзекутор на Нюрнберг, работил през 16ти век.

Оливер Пьоч е потомък на друга известна фамилия на екзекутори в ренесансова Германия и е извършил значителни по обем проучвания както на родовата си история, така и на историята на ... как да го кажа... палачеството през периода.

В резултат от тях, първият му роман - Дъщерята на палача - е пълен не само с криминалната интрига, която е основното действие, а и с много допълнителна информация за обществото на ренесансовия германски град, обичаите, историята и законите му, особено що се отнася до професионалните екзекутори.
8 likes · flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Дъщерята на палача.
Sign In »

Reading Progress

July 7, 2019 – Started Reading
July 7, 2019 – Shelved
July 7, 2019 – Finished Reading

No comments have been added yet.