Krimiormen Seidler's Reviews > sandheden om oliver

sandheden om oliver by Klaus Enghvidt Olsen
Rate this book
Clear rating

by
92498140
's review

it was amazing
Read 2 times

God spændingsroman

Forfatter: Klaus Enghvidt Olsen

Forlag: Skriveforlaget

Udgivelse: 16. maj 2019

Sider: 311

Genre: Spændingsroman

Anmeldt: 21. juni 2019

Om bogen:

Den forkerte mand på det forkerte tidspunkt på det forkerte sted. Det er sådan, Oliver oplever det, da han ufrivilligt befinder sig på gerningsstedet for et blodigt dobbeltmord. Få timer senere er han forfulgt af både morderne og politiet, og hvis hele ens liv i forvejen er bygget på løgne, er det nærmest umuligt at virke troværdig og få nogen til at tro på sandheden.

Olivers eneste holdepunkt er Katja – kæresten, som han er desperat forelsket i. Så desperat, at han har løjet for at pynte på sit liv. Løgne om ham selv, om hans familie – om alt. Olivers liv forvandles til en panisk flugt – ikke bare fra morderne og politiet, men også fra sit eget liv og det netværk af løgne, han har konstrueret.

Langsomt optrevles mordene omkring ham og sandheden om hele hans liv – alt sammen drevet af hans naive forelskelse og hans behov for anerkendelse. Det går op for Oliver, at sandheden kræver, han må ofre alt for sin elskede.

Anmeldelse:

”Sandheden om Oliver” skrevet af Klaus Enghvidt Olsens er mit 1. bekendtskab med ham som forfatter. Hvis de tidligere bøger er bare halvt så godt skrevet som denne så bliver jeg simpelthen nødt til at læse dem også 😊 Der er spænding fra allerførste side og på intet tidspunkt fornemmede jeg hvor bogen var på vej hen.

Det er helt klart en af de bøger der er mere end svære at slippe igen. Man bliver da som læser nødt til at kende sandheden om Oliver. Olivers liv er fyldt med løgne. For første gang i sit unge liv, 25 år, er han for alvor forelsket. Alle de andre kvinder han har kendt har bare været tidsfordriv…eller noget der ligner.

Men nu har han Katja og spørgsmålet er om forholdet til Katja kan bære hvis Oliver ruller hele sandheden om Oliver op for hende. På den anden side så er der en vis risiko for, at han mister hende hvis han ikke fortæller hende sandheden. Det er lidt ”Pest eller kolera”.

Oliver føler selv at hans liv ikke er en skid værd og slet ikke uden Katja. Pludselig befinder Oliver sig på det forkerte sted, på det forkerte tidspunkt med de helt forkerte mennesker. Derfor bliver kujonen Oliver nu nødt til at vise hvad han virkelig indeholder da han snart er på en vild flugt både fra politiet og en gruppe hensynsløse gangstere. Under jagten bliver hele Olivers liv og bevæggrunde stille og roligt rullet op for læseren. Et troværdigt og intenst drama der både indeholder spænding og dyb kærlighed.

Helt klart en læseoplevelse ud over det sædvanlige med masser af overraskelser og en noget usædvanlig slutning. Det er faktisk sjældent at jeg har læst en lignende spændingsroman. Mine varmeste anbefalinger til denne hæsblæsende, spændende, farverige, følsomme og rørende historie.

Jeg er blæst bagover af en krimi der også indeholder dybe følelser der kan få lidt vand frem i øjenkrogen på læseren. Helt enkelt så har ”Sandheden om Oliver” alt det som en god og fængende bog skal have.

Vurdering: 6 ud af 6 stjerner

Krimiormen

http://krimiormen.simplesite.com
flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read sandheden om oliver.
Sign In »

Reading Progress

Finished Reading
Finished Reading
June 21, 2019 – Shelved

No comments have been added yet.