Петър Стойков's Reviews > Thank You for My Service

Thank You for My Service by Mat Best
Rate this book
Clear rating

by
2499456
's review

really liked it

Войната е сериозно нещо и обичайно в изкуството на нея се гледа сериозно. Картините са героични или трагични, книгите са от сериозни по-сериозни и или възхваляват мъчителния героизъм на войниците или описват безсмисления ужас на войната, а във филмите ветераните от войните са обикновено депресирани алкохолици или налегнати от PTSD нещастници, опитващи се неуспешно да водят нормален живот.

В цялата работа като че ли е пропуснат образът на войника, който се записва в армията с желание и вътрешна убеденост, патриотизъм и надежда да рита колкото се може повече вражески задници, да бъде яко копеле и да си разбира от работата, да спасява животи, да намери вечни приятели на фронта, да си направи много татуировки и да ебе всички яки мацки на света.

Още от началната сцена става ясно, че Мат Бест цели да навакса тоя световен литературен пропуск, като разкаже за преживяванията си в Ирак и обратно в родината си като за доста голям купон - и така продължава почти до края. Без да се притеснява да нарича терористите, които отстрелва "миризливи цигани", той не само не се срамува и не е травматизиран от службата си в специалните части на американската армия, ами смята преживяното за едно от най-добрите и забавни неща в своя живот и така и го описва.

Ако не знаете, той е човекът с тоя ютюб канал и фирмата Black Rifle Coffee :) Единственият кусур на книгата са последните глави дето описва създаването на канала си и другите там работи около бизнеса и фирмата за кафе, дето обичайният му хумор се загубва безследно.
flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Thank You for My Service.
Sign In »

Reading Progress

June 12, 2019 – Shelved
June 12, 2019 – Shelved as: to-read
December 2, 2019 – Started Reading
December 2, 2019 – Finished Reading

No comments have been added yet.