Jeffrey Debris's Reviews > De verhalen van Auruco (#1): Een rijk in verval

De verhalen van Auruco (#1) by Sebastiaan Koen
Rate this book
Clear rating

by
45877282
's review

really liked it
bookshelves: 2019, fantasy

Laatst had ik echt weer eens zin in een goed fantasyverhaal. Ik lees erg veel science fiction en non-fictie, maar zo nu en dan vind ik het heerlijk om weer eens in een klassieke fantasysetting te zitten met een middeleeuws aandoende omgeving, tovenaars, zwaardgevechten en allerlei fantasie creaturen. "De verhalen van Auruco: Een Rijk in verval" is zo'n verhaal!

Het verhaal gaat over de twee jonge broers Dorvin en Edilion. Zij moeten hun dorp ontvluchten nadat het wordt aangevallen door een leger van Borreks, een soort moordlustige, goblinachtige wezens. Tijdens deze vlucht verliezen veel mensen uit het dorp hun leven, maar de broers weten te ontkomen. Ze vallen echter van de regen in de drup en hun situatie wordt er niet veel beter op.

Onderweg komen de broers in contact met anderen die hun lot delen. Ze zijn allemaal slachtoffer van hun omgeving en de omstandigheden en dit schept natuurlijk een band. Iedereen heeft verliezen geleden en moet vechten om te overleven. Al snel blijkt dat diverse personages uit het verhaal ook de gave heeft om met magie om te gaan, waaronder Edilion, die een hoop te leren heeft voor hij zijn magie onder controle heeft.

Wat ik erg fijn vond aan het verhaal is dat je constant de gebroeders Staalhart volgt. Sebastiaan Koen heeft een fijne schrijfstijl en het boek leest heerlijk weg en heeft een superfijn lettertype. Ik had het boek dan ook vrij snel uit voor mijn doen. :) Het verhaal is wel een typisch eerste deel, waarin de wereld geschetst wordt voor de lezer en alle personages geïntroduceerd worden die belangrijk zijn voor het verhaal. Het einde geeft ook wat meer inzicht in de slechterik van het verhaal en er vormt ook een groep avonturiers die de strijd aangaan met het kwaad; Lord of the Rings-style. Aan de ene kant misschien wat cliché, maar op de manier waarop alles verteld wordt stoorde ik me hier totaal niet aan.

Sebastiaan Koen is niet bang om zijn personages te laten lijden en je leeft ook helemaal met ze mee door zijn beeldende schrijfstijl. Het enige dat mij opviel was dat de namen van de personages qua achternaam allemaal een beetje hetzelfde waren; Staalhart, Groenogen, Witogen. Hier had wel iets meer variatie in gemogen van mij, al paste de achternaam natuurlijk wel bij het personage op die manier ;)

Al met al vond ik dit debuut van Sebastiaan Koen erg goed en ik ben erg benieuwd naar hoe het verder gaat, want strontstengels nog aan toe, wat eindigt dit boek met een cliffhanger van jewelste!

Beoordeling:

Cover art: 🌟🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟
Print/lettering: 🌟🌟🌟🌟🌟
Originality: 🌟🌟🌟🌟
Plot: 🌟🌟🌟🌟

Overall: 🌟🌟🌟🌟

Happy reading!

-Jeffrey

3 likes · flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read De verhalen van Auruco (#1).
Sign In »

Reading Progress

April 23, 2019 – Started Reading
April 23, 2019 – Shelved
April 23, 2019 – Shelved as: to-read
April 23, 2019 – Shelved as: 2019
April 23, 2019 – Shelved as: fantasy
April 27, 2019 –
page 54
16.41%
April 29, 2019 –
page 78
23.71%
April 30, 2019 –
page 97
29.48%
May 7, 2019 –
page 162
49.24%
May 12, 2019 –
page 199
60.49%
May 20, 2019 – Finished Reading

No comments have been added yet.