Петър Стойков's Reviews > Enjoy the Decline

Enjoy the Decline by Aaron Clarey
Rate this book
Clear rating

by
2499456
's review

it was ok

Светът не отива точно по дяволите, макар че на много хора така им се струва, подлъгани от медиите, които като лешояди кръжат с дни над всяка трагедия. Ама няма какво да се лъжем, има доста силни индикации, че най-добрите дни на западната култура приключват по най-различни причини, които няма да обсъждам тука сега, за да не се изчервят някои нежни девици.

Идеята на книгата е, че вместо да се паникьосваш и да складираш запаси в мазето, очаквайки неминуемия срив на цивилизацията / световната икономическа система и т.н. можеш да организираш живота си така, че да не те ебе и да се наслаждаваш на цялата работа.

Докато има логика в подобен подход и моето отношение към тая работа да може да се събере в това меме авторът дава някои добри съвети относно минимализъм в живота, според мен той отива твърде далече в подготовката и наистина, а не като метафора, говори за апокалипсис до степен да препоръчва да се гръмнеш накрая, вместо да мислиш за пенсия и спестяване.

Честно казано, смятам, че той не ги мисли наистина тия неща, а просто ги е написал това, което по-откачената част от публиката му иска да чуе.
1 like · flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Enjoy the Decline.
Sign In »

Reading Progress

March 14, 2019 – Started Reading
March 14, 2019 – Shelved
March 14, 2019 – Finished Reading

No comments have been added yet.