Петър Стойков's Reviews > The Black Man's Guide Out of Poverty: For Black Men Who Demand Better

The Black Man's Guide Out of Poverty by Aaron Clarey
Rate this book
Clear rating

by
2499456
's review

really liked it
Read 2 times. Last read March 14, 2019.

Как да се измъкнеш от бедността и гетото, особено ако си циганин.

Ясно е, че ако си черен, най-вероятно си беден и прост, независимо дали живееш в държава с други черни или в бяла държава, дето си малцинство. Лошото в тоя случай на живота в бяла държава е, че те дискриминират и те мразят (явно или тайно) щото си черен, ама хубавото е, че там можеш да се измъкнеш от бедността, докато в предимно черна държава - нанайси...

Авторът не е черен, но парадоксално има много черни читатели и зрители (популярен ютюбър е) и съветите му за измъкване от бедността са общовалидни и само няколко глави се занимават със спецификата на бедността сред малцинствата и как да се измъкнем от нея. Основната му идея относно това е много добре обяснена - гетото е като българския казан в Ада, дето никой дявол не го пази, щото ако някой се опита да излез, другите го дърпат обратно надолу.

Както е видно от горния виц, това да те дърпат надолу околните далеч не става само ако си циганин или друго малцинство, така че и всички други читатели могат да закачат полза даже от тия глави.

Всъщност, даже да не си беден, можеш да закачиш доста полза от книгата, която първо ти обяснява как да не си прецакаш живота (с престъпление, извънбрачни деца, лош брак, дългове/заеми и лоша компания) и второ как да гледаш правилно на живота, парите и харченето така, че хем да не харчиш много за глупости, хем да не ти трябват чак толкова много пари за да живееш щастливо.
2 likes · flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read The Black Man's Guide Out of Poverty.
Sign In »

Reading Progress

Finished Reading
March 14, 2019 – Started Reading
March 14, 2019 – Shelved
March 14, 2019 – Finished Reading

No comments have been added yet.