Kim Elmose's Reviews > Den perfekte storm : Læg kursen for virksomhedens strategi i de sociale medier

Den perfekte storm  by Peter Svarre
Rate this book
Clear rating

by
5384252
's review

really liked it

Det er den bog, du stikker dine overordnede og kolleger, der skal forlenes med et realistisk indblik i, hvordan organisationer og virksomheder skal agere i forhold til interaktion og samtale via de sociale medier.

Peter Svarre har formået at skrive en bog, der ikke indeholder konsulent-buzzwords med hallelujaprisning af, hvad sociale medier kan gøre for dig og din virksomhed.

Han har i stedet begået en bog, der beskriver, hvad der er vilkårene for virksomhederne i den digitale , netværksforbundne virkelighed. Her opstår den perfekte storm som følge af "brugerskabelse" ( med computer og digitale værktøjer kan du selv skabe og kommentere ) og "digitalisering", der vælter ind over flere og flere brancher og markeder - og skaber så gennemgribende forandringer med hensyn til produktion, distribution og forretningsmodeller - en perfekt storm, at virksomhederne er nødt til at re-tænke sig selv for at overleve.

Forfatteren gennemgår forskellige brancher for at illustrere, hvad den perfekte storm betyder - eller ikke betyder - for den givne branche.

Men hele vejen igennem sørger Peter Svarre for at pointere, at der ikke findes en "One Size Fits All" på det felt. Det kommer an på din virksomhed, dit produkt og dets marked - og det kommer an på dig.

En af bogens styrker er, at hans analyse og tanker bliver underbygget af konkrete cases - beskrevet grundigt og med gode referencer.

En yderligere fordel er, at bogen er handlingsanvisende. Peter Svarre har udviklet en konkret model, som du kan bruge til at finde ud af, hvordan din virksomhed navigerer i den perfekte storm.

Det er en række spørgsmål, som du kan stille dig selv og din organisation - og modellen i skabelonform kan downloades på det tilhørende site Den perfektestorm.dk.

En af grundene til at bogen er så dejlig konkret og fri for "social-media halleluja" er, at den er blevet til i tæt sammenspil med hans netværk. Peter Svarre har lige fra synopsis og gennem de enkelte kapitler til det endelige værk fremlagt det hele til kommentarer og kritik i en lukket Facebookgruppe med 150 deltagere - og de mest aktive deltagere bliver velfortjent takket i forordet.

Så han har taget sin egen medicin - og jeg håber, at bogen kan føre til, at flere organisationer og virksomheder bliver modne og realistiske - og mere modige - i deres ageren i vores netværkssamfund.

flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Den perfekte storm .
Sign In »

Reading Progress

Started Reading
January 15, 2012 – Finished Reading
January 22, 2012 – Shelved

No comments have been added yet.