Петър Стойков's Reviews > Камъкът на сълзите, част 1

Камъкът на сълзите, част 1 by Terry Goodkind
Rate this book
Clear rating

by
2499456
's review

it was ok

"Като си спомням колко тъпа бях преди, направо не ми се мисли колко съм тъпа сега"
- небезизвестна съвременна писателка

Имаше време, когато Мечът на истината беше любимата ми фантастична поредица, която четях и препрочитах, на много места със сълзи в очите, възхитен от мъжеството, безкрайната любов и задъханото действие. Разбира се, тогава бях в силно младежка възраст.

Четейки я сега се чувствам като човек, срещнал учителите, на които е имал страха като дете и восъзнал, че те са просто обикновени, уморени и поостарели хора. Направо не ми се мисли колко трябва да ми е бил акъла и какви разбирания съм имал за любовта, за да се възхищавам на сълзливата, протяжна, идеализирана любовна история, която е основата на книгата. Безкрайните патетични любовни обяснения на Ричард и Калан могат да накарат даже автор на любовни романи да си издрайфа червата.

Колкото до задъханото действие, мога да се задъхам само от смях на идеята, че в книгите има изобщо някакво действие. Сигурно 70% от обема на текста е размишления и обяснения, които се вмъкват даже в най-напрегнатите моменти, дето героите обсъждат и/или размишляват по 3-4 страници (най-малко) за моралните страни на дилемите и действията си, докато враговете удобно стоят и ги чакат да се намъдруват.
1 like · flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Камъкът на сълзите, част 1.
Sign In »

Reading Progress

December 4, 2018 – Started Reading
December 4, 2018 – Shelved
December 4, 2018 – Finished Reading

No comments have been added yet.