Петър Стойков's Reviews > Killing It: An Education

Killing It by Camas Davis
Rate this book
Clear rating

by
2499456
's review

liked it

Месото в магазина идва нарязано, подредено и почти стерилно опаковано в удобни пластмасови тарелки и много хора не го виждат по никакъв друг начин. По-голямата част от хората пък изобщо не готвят, а някой им готви или се хранят с полуфабрикати, така че не виждат даже това стерилно и подредено месо.

Много може да се говори за отдалечаването на съвременния човек от източниците на храната му. Вече дори научнопопулярни канали по телевизията няма и освен няколко картинки в детските книжки, децата няма от къде другаде да разберат, че млякото не е безалкохолна напитка, произвеждана в завод като всички останали, и че бутчето в чинията им идва от живо пиле, а не са го сглобили услужливи работници в китайска фабрика, като всичко останало в къщата.

В същото време, на мен лично почва малко да ми писва от книги, написани от трийсеиняколко годишни, бели, материално осигурени, неженени и бездетни американки, които изведнъж почват да се чудят за смисъла на живота и заминават за Франция, за да го открият. Честно, това е четвъртата, на която попадам.

Така или иначе, въпросната американка е журналист, който пише ревюта на ресторанти и ястия, но няма ни най-малка идея от коя част на прасето идва бонфилето примерно. Как оценява ястията в такъв случай остава загадка за мен. Затова когато кризата на средната възраст я удря и тя разбира, че животът й е лееееееко безсмислен, тя решава да му придаде смисъл, като замине за Франция да се учи на касаплък.

Книгата описва приключенията й там, докато се научава да коли и разфасова прасета, впечатленията й за френската култура, що се отнася до местото и храната, както и опитите й да отвори месарница в Портланд, най-хипарският град във вселената, дето веганството е една от официалните религии (леко преувеличавам но ме разбрахте).

Определено книгата би била по-интересна на хора, които не са виждали заклано животно и силно се вълнуват от вълненията на авторката около цялата работа.
flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Killing It.
Sign In »

Reading Progress

December 4, 2018 – Started Reading
December 4, 2018 – Shelved
December 4, 2018 – Finished Reading

No comments have been added yet.