Irene's Reviews > Lang leve saai

Lang leve saai by Joke Janssen
Rate this book
Clear rating

by
60566548
's review

really liked it

3,5/4 sterren

Petra is 11, zit in groep 8 en krijgt een dagboek van haar moeder. Eerst vindt ze dat stom, maar uiteindelijk schrijft ze er toch in en vindt ze het fijn dat ze er alles in kwijt kan. Ze schrijft over haar vriendinnen, hoe het thuis gaat en wat ze nog meer meemaakt. Ze schrijft over haar Eerste Grote Liefde en hoe hij uiteindelijk dat toch niet was, over haar vriendinnen, ruzies, haar heel onhandige vader, maar ze schrijft ook over haar moeder die ineens een vorm van kanker blijkt te hebben.

De manier waarop dit boek geschreven is, is echt in dagboekvorm. In andere boeken met dagboekvormen verschijnen soms hele dialogen, maar dit is echt geschreven zoals in een dagboek gaat. Petra schrijft af en toe wat overdreven, maar past juist heel erg bij haar leeftijd. Ze is of helemaal happy, of zoals ze zelf schrijft, wat depressief als iets helemaal niet leuk was. Hierdoor past het boek heel goed bij lezers met dezelfde leeftijd.
De gevoelens van Petra rondom haar moeder komen ook goed aan bod en passen bij de situatie. Thuis wil ze soms wel iets meer aandacht, maar op school wil ze dat niet. Dan wil ze gewoon haar ding doen en thuis even vergeten. Ze schrijft alles op wat haar dwars zit en dat levert een mooi dagboek op.

Na een paar hectische maanden wil ze liever dat alles gewoon weer normaal is. Niets extra's, maar gewoon thuis met z'n allen. Lang leve saai!

Dit boek is zeker te lezen vanaf een jaar of 10/11. Zij zullen zich (gedeeltelijk) kunnen identificeren met Petra en wat zij meemaakt. Ik ben benieuwd naar de andere 'Lang leve' boeken.
flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Lang leve saai.
Sign In »

Reading Progress

November 14, 2018 – Started Reading
November 14, 2018 – Finished Reading
November 15, 2018 – Shelved

No comments have been added yet.