Tanja (Tanychy) St. Delphi's Reviews > Obsidian

Obsidian by Jennifer L. Armentrout
Rate this book
Clear rating

by
4465641
's review
Jan 05, 2012

it was amazing
bookshelves: paranormal-romance
Read from April 18 to 21, 2012

I usually don't rate this short stories but this one! I had to!

Merged review:

I was curious about this whole Daemon fever! Really, after hearing all that worshiping I had to read it. I really love Covenant series so I've guessed I might love this one. But not this much! Geez, I'm hooked!

I should start from the beginning, right? So after Shadows story follows second brother Deamon and Katy. Katy is new girl in town, besides that she has a blog that reviews books! Yes I know, cool girl (nice touch Jennifer) and she is also kick-butt girl. Her next door neighbors are twins Dee and Deamon. Dee is sweet girl, trying to live normal life and have a friends although that's kinda impossible and her brother Daemon, well I'll just quote it for you:
Beautiful face. Beautiful body. Horrible attitude. It was the holy trinity of hot boys.
I usually don't fall for bad boys and all that, but let's just say he is more than interesting.

You're probably already guessing that they aren't "normal", yes they're aliens. Like Katy says in this book I also thought that aliens aren't my kind of thing but this type of aliens are my type indeed. How's Katy gonna handle being new girl in town, her arrogant neighbor and aliens and Arums (I won't tell you what they are) around her, well you have to read this book to find out.

My point here is that you need to read this. My another point is if Jennifer ever puts Aiden and Damon in the same book, I'll break myself into two halves. Oh yes I’m overreacting but seriously choosing between them is mission impossible.

I'll stop drooling here. Hey, don't blame me! Jennifer please continue writing these books, we need them and you'll always have at least one reader and that would be me.
12 likes · flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Obsidian.
Sign In »

Reading Progress

04/20/2012 page 58
19.0% "Oh now I see! Hello Daemon!" 27 comments
04/20/2012 page 112
37.0% "it's obvious that I won't do any studying before I read this book. It's calling me to read it, I swear! *grins*"
04/21/2012 page 256
86.0% "you got to love this!"
10/27/2016 marked as: read

Comments (showing 51-86 of 86) (86 new)

dateDown arrow    newest »

Tanja @Tanychy, može topla čokolada? To mi nikad ne dosadi :D
@Tamara, BDB? Baš sam danas malo čitala neke dijelove sa Zsadistom, mmmmmmm...


message 52: by Tanja (Tanychy) (last edited Apr 24, 2012 12:44PM) (new) - rated it 5 stars

Tanja (Tanychy) St. Delphi Hvala! :)

Nisam citala Carrier pa tu ti ne mogu puno suditi, ali skeptik sam prema ovoj. Mislim vidis kako citam, svako malo malo udjem ovde da vidim sta ste comm.! :)

Zemira wrote: "I da se nadovezem na pitanje na pocetku od Zrinke(bas me znas :D). Citala sam sve slatke scene sa Cricketom,onda pao je i Tucker,Rose i njena crna haljina ;),Kellan i njegovo pjevanje(ova je knjiga prepuna sxy scena tako da je malo duze trajalo citanje),ljubljenje sa Willom i Jemom(koja je Tessa sretnica)"

Uh dobre, dobre! :) Nema sta vidi se da si strucnjak! Hhahahha! :)


@Tanja ofc! :) :D


Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner I ja citam ovu Legend vec duze vrijeme. Ne ide mi bas glatko. Nesto fali knjizi. Odjednom su se poceli ljubiti. Gledam ono WTF se desava,a oni se ljube iako su jedva nesto pricali. Ne znam,osjetljiva sam na prebrzo cmakanje. Potrebno mi je dosta predigre. haha i ljubljenje ima predigru kod mene da da


Tanja (Tanychy) St. Delphi E bas sam mislila da je je dobra ta knjiga. Hahah ovde nemas ljubljenja. Umalo jednom, ali umalo. Mada ocekujem to u buducnosti da ti pravo kazem. :)


Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner Sigurno ce biti neke akcije do kraja knjige. Mislila sam i ja isto za Legend,ali izgleda nista od toga. Mozda promijenim misljenje do kraja,mada cisto sumnjam.

Idem spavati. Sutra imam diktat,a profa nije nikome rekla u koliko ce sati biti. C,c,c. Koja neodgovornost. Nemam pojma kada trebam ici. Sto je najgore bus imam rano skroz,u 6:45,9:45 i u 3:10. Ahhh. Dodje mi da fino ne odem uopste. Vjerujte mi,radije bih jos jedan dan krecila nego se brinula oko ovih glupih profesora.


Tanja (Tanychy) St. Delphi Ma sumnjam ja da ce biti ovde neceg, ako i bude mozda druga knjiga, ovde tesko.


Moji to najavljuju redovno. Nemamo problema sa profesorima nasim, nama je problem studentska sluzba. Tamo da dobijes informaciju je kao da kopas rudnik u potrazi za zlatom. Uh pa ne znam sta da ti kazem, nista idi ujutru ako bude kasnije sjedni negdje na klupu knjigu u ruke i uzivaj! :)


Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner Inace kad mi se nesto ovako desi budem kod drugarice,ali ovaj put mi se ne da muciti i cekati profesoricu da digne svoju debelu guzicu samo zbog diktata koji traje najvise 5 minuta. Vjerovatno cu cekati popravni i tada polagati. Necu nista bitno propustiti.


Tanja Možeš li joj poslati e-mail, možda ti kaže? Ja tako svojim profesorima šaljem, iako me ponekad ignoriraju.
Danas sam trebala imati predavanje u 10:30, a profesorica je došla tek u 11:45. Neki profesori baš znaju živcirati...


Scarlet Vidi ti njih što su se raspalili dok mene nije bilo?! Cccc... ;D

Tanychy- ja bi toplu čokoladu! :*

Tanja i Tamara- samo mi Z-a ne dirajte! Već godinu i pol dana nosim njegovo prezime na fejsu, tako da grizem!

Zemira-carice moja s laptopom na koljenima! ;) Bar će ti soba biti lijepa! BTW, jasno mi je kako se osjećaš u vezi Carriera, ja sam ga pročitala. Gah! Kud tebi nije došao ranije da me poštedi nepotrebna truda?! U biti, kraj i nije loš, ali više od pola knjige je Twilight goes Irish.

Becca moja draga-oprosti što sam zastala s Iron Quenn. Večeras nastavljam. Glass me totalno pokvarila s nekim kinky knjigama.

Glass-ccc, no coment! Shadowlands rules! ;)


Glass Oooo, što ste se sinoć raspisale - ja ovo ništa nisam vidjela, a bila sam na netu i baš se pitala gdje su do vraga svi. vidim da nisam jedina koju su kočile notifikacije.

Zemira je zaslužila da dobija platu na GR - koliko je samo ljudi pročitalo neku knjigu jer ju je ona prva pročitala i preporučila ostalima!!

Zrinka, drago mije da ti se sviđaju Master-i!:)

Tanychy, pa i Tamara čita BDB -sad stvarno nemaš više izgovora...:)


Scarlet Danas mi je škola završila ranije, a ja umjesto da rješavam pedagošku dokumentaciju, dotrčala kući ne bi li čitala kinkarije. Jaaaooo, što mi učini ova Glass...


Glass Eh, neka sam ja kriva...:) Ti se vratila, a meni se valja sad spremati da idem :/ Zavidim ti!


Tanja (Tanychy) St. Delphi @Zemira - haha don't worry, uvijek ima intergralni ;)

Miss draga, naravno da moze! ;) Hop znaci to goodbye Carrier! ;D

Glass hahaha skakcu vam za vratom kad pocnem da citam :D Pozalices sto si me tjerala ;) :) Ma hocu, ali ne sada.

BTW procutah ja The Immortal Rules i nemam pojma sta bih vam rekla. Nije losa prica samo sto meni nije pasao stil i nije to bilo to! :)


Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner Evo i mene. Vratila sam se sa diktata. Umorna sam. Moram do sutra zavrsiti ovaj Legen. Ubija me u pojam koliko sam razocarana.

"Glass hehe Ne bi koja marka bila na odmet. Jos bih vise knjiga kupovala.

Jadna The Immortal Rules :(

Sto se tice BDB procitala sam i ja Zadistovu knjigu. Ufff kako je dobar. Pitanje za vas koje ste procitale sve knjige: Ima li jos jedan dio barem priblizno dobar kao Zadistov? Njegove sexy scene su bile predobre.


Tanja (Tanychy) St. Delphi E i ja sam crkla, kada ce 1 i 2 maj. Samo dva dana da odmorim.

Nisam ni sama znala sta da radim sa The Immortal Rules, nesto izmeju 3 i 4. Ocekujem drugu da bude bolja.


Scarlet GLASS- Under Mr Nolan´s Bed, Hearts in Darkness, Willing Victim, Masters of the Shadowland 1+2, Fifty Shades of Grey... You are killing me!

ZEMIRA- kao ona koja nosi Zsadistovo prezime već jako dugo moram ti reći da je meni Zsadist najdraži. Čitateljice su inače podijeljene između njega i Vishousa. Ni gay braća nisu loša,a poznajem i cure lude za Butchom i Thormentom.

TANYCHY- Carrier-prva polovina je Twilight na Irski, kasnije se desi odmak i čak ne završi nešto loše. Meni je između 3 i 4, ali da me oduševila-nije. Nadam se da ćeš se odmoriti...:)


Tanja (Tanychy) St. Delphi Ah mozda je nekad i procitam! :) btw pridruziala sam se jednom od Deamon street teamu tako da sad je i oficijalno samo moj! :D :D Salim se ;) Ah i ja se nadam! :)


Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner Hej Tanja. Radicemo zajedno. I ja sam se pridruzila. Ocekujem mail uskoro od cure. Sta mislis hocemo li dobiti knjigu?


Tanja (Tanychy) St. Delphi Hej super!! :) Vidjela si tamo razgovor izmedju nas dve, tako da bice nadam se zanimljivo! :) Ja se nadam Onyx! :D


Glass @Miss, i meni se ponovo čitaju takve knjige - dodijale su mi YA. Pročitaj Bared to You jer ti se svidjela Fifty Shades of Gray. Ima dosta sličnosti, neke stvari su me nervirale, ali "scene" su da se naježiš....;)
Vidim da si prešla na drugu knjigu Shadowlandsa:)

Što se tiče BDB-a, ja volim Blaya i Qhuinna - njihova priča se provlači kroz svaku knjigu. V i Butch su mi među favoritima.


Scarlet Hej, ubacite i mene u "mali zeleni team"?!

Bared to you će mi biti sljedeća. Na Shadowlands sam se totalno navukla, a Iron Fey siroti čeka. Ko im je kriv kad se ne sexaju. ;)

Qhuinn i Blay su mi najdraži nakon Zsadista.


Tanja (Tanychy) St. Delphi Cureeee ponedeljak je neradni dan ovde, tako da sam slobodna do sledeceg cetvrtka!!!!! :D :D :D


message 74: by Glass (last edited Apr 26, 2012 10:33AM) (new) - rated it 4 stars

Glass Miss wrote:
Ko im je kriv kad se ne sexaju. ;)"


Oooooo....;) Pa zar je dotle došlo?;) Ne znam je li bilo pametno što sam ti poslala knjige... Nemoj samo zaboraviti da dišeš, ok?


Glass Tanychy wrote: "Cureeee ponedeljak je neradni dan ovde, tako da sam slobodna do sledeceg cetvrtka!!!!! :D :D :D"

Me too!:D Još samo moram izdržati sutra...:)


message 76: by Tanja (Tanychy) (last edited Apr 26, 2012 11:40AM) (new) - rated it 5 stars

Tanja (Tanychy) St. Delphi @Miss ah popunili su ga...bas bi bilo cool da smo zajdeno sve.

Ja nemam ni sutra!!! Jeste da to znaci da cu one tamo sedmice imati 3 kolokvijuma, ali neka :D


Scarlet I ja sam slobodna do srijede! ;D

@Glass- trenutno je dotle došlo. Moram pod hitno razbistriti um! Eh, da bar možemo zajedno zaroštiljati za prvi maj! ;)


Glass Da, i ja bih to voljela!:) Da uživo raspravljamo o knjigama i svemu ostalome. Jednog dana, aBd...:) Ja ću najvjerovatnije ići u Mostar. To nam je već postala tradicija. Obožavam taj grad.


message 79: by Iva (new) - rated it 5 stars

Iva @Glass Mostar? Ovih dana će u gradu biti savršeno. Super provoda vjerujem neće faliti. :) Preporucujem jako laganu odjeću, peći ćemo se na +30 stupnjeva. Jedva čekam malo odmora :D


Glass Znam...:) Što si bliže jugu to je vrijeme sve bolje - ljeto mi je najdraže godišnje doba. Hej, pa ti si iz Mostara, je li tako?;)


message 81: by Iva (new) - rated it 5 stars

Iva Aham :D Ljeta su prebrutalna, al je zato u proljeće najljepše Sunca i finog vjetra, ma najradije ne bi ulazila u kuću haha :) Još praznici sad, bit će ludo ;)


Glass Kako si to fino opisala, sad mi se još više ide.:)


message 83: by Iva (new) - rated it 5 stars

Iva Ma još je bolje uživo ;D


Scarlet Uf, bila sam nekoliko puta u Mostaru. Predivan grad. Blago tebi Iva! :)


message 85: by Iva (new) - rated it 5 stars

Iva Oh hvala! :D Ne putujem još često, ali ću se i ja jednom do vas 'popet' :)


Scarlet Samo ti nama dođi! Iako smo mi isto razasuti...:)


« previous 1 2 next »
back to top