Петър Стойков's Reviews > Мръсна хаванска трилогия

Мръсна хаванска трилогия by Pedro Juan Gutiérrez
Rate this book
Clear rating

by
2499456
's review

liked it

За любовта на "съвременните писатели" към порното сме говорили и друг път. За любовта на "съвременните писатели" към главни герои, които са впиянчени, вмирисани чичаци, които друсат много но и ебат много също сме говорили и друг път. За любовта на "съвременните писатели" (и философи) към саморазрушителният живот като път към духовното - и за това сме говорили.

Затова няма да говорим за тия неща още веднъж, само заради учудващо (и напълно излишно) дългата книга на Педро Хуан Гутиерес. Може да споменем само как всички курове в нея са негърски и неизменно огромни, което предполагам е литературното изражение на мъдростта, която не я е казал Фройд, но съм сигурен, че я е мислил: понякога, пурата която (главният герой, иначе голям женкар...) му се иска да лапне е просто пура, но често си е без никакви метафори голям, черен кур.

Иначе книгата дава доста добра представа за живота в Куба, доста различна от романтичните идилични излияния на западните туристи, които я посещават и на социалистическите агитатори, които я възхваляват. Едно огромно гето, пропито от бедност и корупция, където трябва да крадеш и лъжеш, за да оцелееш и да пиеш по цял ден, за да не полудееш.
4 likes · flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Мръсна хаванска трилогия.
Sign In »

Reading Progress

June 25, 2018 – Started Reading
June 25, 2018 – Shelved
June 25, 2018 – Finished Reading

No comments have been added yet.