MizzSandie's Reviews > The Valley of Horses

The Valley of Horses by Jean M. Auel
Rate this book
Clear rating

by
5670472
's review
Dec 04, 2011

it was ok
bookshelves: read-in-danish
Read from August 27 to September 01, 2012

This book was hard to get through.

The first 2/3 of the book was heavy with description, and was alternatingly following either Ayla or Jondalar (& Thonolan) on their journeys. I did not find either storyline partiuclarly interesting and was at places bored out of my mind.
Then when they finally meet each other and we get to see how they get to know each other and how their different cultural backgrounds is perceived by the other and how they work through it, the book actually became somewhat interesting.

There's quite a lof of sex scenes in this book, also heavily described, and in the end, I even started to find those somewhat boring. But at least it's better than descriptions of toolmaking/cooking/hunting/landscapes...
flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read The Valley of Horses.
Sign In »

Reading Progress

08/28/2012 page 110
20.0% "Gotta admit im struggling with this.... Too little is happening, it's mainly just really long descriptions. Just get to it, something, whatever, soon. Im really losing my patience here..."
08/30/2012 page 222
41.0% "I decided to keep reading this book as a test of my patience...."
09/01/2012 page 365
67.0% "FINALLY this book starts to get interesting!! They meet! At last! I only waited 365 pages for that..."
09/01/2012 page 450
82.0% "Okay.... I am now on board the Ayla -Jondalar ship. Jondalar didnt do much for me when women was worshipping him left and right, before he met Ayala, but with Ayla. I start to see what he's really all about!
Boy isn't all sex, boy's actually got some heart."
09/01/2012 page 450
82.0% "I'm on page 450 of 546 of The Valley of Horses: Okay.... I am now on board the Ayla -Jondalar ship. Jondalar didnt do much for me when women was worshipping him left and right, before he met Ayala. But with Ayla.... I start to see what he's really all about! Boy isn't all sex, boy's actually got some heart."

Comments (showing 1-5 of 5) (5 new)

dateDown arrow    newest »

Nynne Eeeeeeej! En god bog! Har du læst 1'eren, Hulebjørnens klan?


MizzSandie Jeg har lige læst 1eren ja:)
Jeg synes det var en fin historie, men også lidt langtrukken ... Alt for mange unødvendige detaljer efter min mening. Kun lige startet på 2eren men det ser ud til det er samme tempo, og detalje overflod:/
Jeg begyndte faktisk at læse dem fordi du havde læst dem og givet dem en god vurdering. Jeg havde dem på min to-read i forvejen, men var nok ikke kommet i gang nu hvis ikke det var for din vurdering.
Har du set filmen?


Nynne Enig i detaljeringsgraden, det kan godt være irriterende. Det er også derfor alle bøgerne i serien ikke for fem stjerner af mig:) Men synes der er en fantastisk fortælling som kun bliver bedre og bedre. Og så elsker jeg beskrivelsen af planterne hun bruger til medicin, men det er selvfølgelig også fordi jeg i forvejen har en interesse på det område. Hvis du kommer igennem 2'eren, så kan det være du synes bedre om 3'eren, Mammutjægerne. Der er knap så meget beskrivelse og mere handling i den:) Filmen? Er der lavet en film? Den skal jeg da total meget se!


MizzSandie Nynne wrote: "Enig i detaljeringsgraden, det kan godt være irriterende. Det er også derfor alle bøgerne i serien ikke for fem stjerner af mig:) Men synes der er en fantastisk fortælling som kun bliver bedre og b..."

Ja, plantebeskrivelserne kunne også godt være komprimeret hvis det stod til mig ;)
Men du synes ikke så godt om de sidste 2-3 bøger gjorde du?
Foreløbig kæmper jeg mig videre. Når nu først jeg er begyndt på noget er det jo svært at stoppe (ikke-engang) halvvejs :/
Ja, der er en film af 1'eren i hvert fald, lavet engang i 80'erne ser det ud til. Den skal du da total meget se, ja! :)


Nynne Den aller sidste bog, Hulernes Sang, var for mig en KÆMPE skuffelse. Jeg havde glædet mig så meget til at læse den, men den opfyldte på ingen måde forventningerne. Den er endnu mere fyldt med beskrivelser end de foregpende bøger, og denne gang af noget så intetsigende(for mig) som hulemalerier. Oveni er handlingen i denne bog alt for banal og forudsigelig og det klimaks man hele tiden venter på kommer aldrig. Det virker mest af alt som om forfatteren kun har skrevet den pga. det store pres der var fra læserne om at hun skulle skrive endnu en bog i serien.Så den kan jeg ikke anbefale. Den anden sidste bog, Folket i klippehulerne, synes jeg faktisk er god. Bare ikke helt så god som de andre:) Nok mest fordi jeg synes hun mangler at skrive nogle ting ind i bogen, som er så oplagte at have med, men som slet ikke bliver nævnt. Men den er helt sikkert værd at læse og runder hele fortællingen om Ayla godt af.


back to top