Петър Стойков's Reviews > До всички момчета, които съм обичала

До всички момчета, които съм обичала by Jenny Han
Rate this book
Clear rating

by
2499456
's review

did not like it

Не, че се доближавам дори малко до таргет аудиторията на тая книга но...

Съвременните юношески книги просто не стават. Питай ме що продължавам да ги чета... комбинация от мазохизъм и факта, че ги качват в замунда. Защо всеки автор (да си го кажем честно - авторка) на тия книги, независимо от жанра, има същия рециклиран, инфантилен стил на писане?

До всички момчета, които съм обичала се разказва от името на едно момиче - Лара, която е влюбена в гаджето на сестра си. Лара е на 16, но ако съдим по книгата, акълът й е по-скоро на 12. Сестра й заминава да учи и ... А, малко предистория, самата Лара е написала писма до всички момчета, в които е била тайно влюбена преди (пет броя). Та някой (о, мистерията ме убива!) ги намира и ги праща на хората, за които се отнасят. Писмата са каквото може да се очаква от 12-13 годишно момиче - пълни със зачатъците на силни, но неразбрани емоции и тийнейджърски гняв.

Самата Лара е наивна, глупавичка и се държи като разглезено дете. Ясно ми е, че това е възрастта на глупавите обсесии по момчета, но книгата я кара да изглежда толкова детинско, че първо е доста трудно да й съчувства човек, даже е направо невъзможно и второ ме кара да се чудя дали не й е все още времето да си играе с кукли, а не на гаджета.

В цялата книга, Лара не научава нищо, не пораства даже малко, не се развива нито като литературен герой, нито като личност и в края на книгата е същият досаден инфантил, какъвто и в началото.
14 likes · flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read До всички момчета, които съм обичала.
Sign In »

Reading Progress

May 20, 2018 – Started Reading
May 20, 2018 – Shelved
May 20, 2018 – Finished Reading

Comments Showing 1-2 of 2 (2 new)

dateDown arrow    newest »

message 1: by Daniela (new)

Daniela Maradjieva Много обичам да чета ревютата на книгите Ви! А с това наистина се забавлявах искрено.


Петър Стойков яко :)


back to top