Andreea Ureche's Reviews > Un bărbat, o fată, o insulă pustie

Un bărbat, o fată, o insulă pustie by Uirebit
Rate this book
Clear rating

by
24219123
's review

liked it
Read 2 times. Last read April 30, 2018 to May 2, 2018.

Cartea este scrisa simplu si e usor de citit, ca dovada ca am terminat-o in cateva zile.
In prima jumatate facem cunostiinta cu Tiberiu, un tip trecut de 40 de ani, nitelus alcoolic si misogin, care se decide sa lase totul balta si sa ia drumul Thailandei dupa ce-si vinde apartamentul in toiul iernii. Intalneste o fata diferita de celelalte si printr-un umor tipic, se dezgoleste de o mare parte din viata lui tumultoasa.
Prima jumatate a cartii m-a facut sa rad zgomotos, sa devorez fiecare rand si sa ma amuz de intamplarile SF-ice la care este supus personajul nostru dar in a doua jumatate, scrierea devine detaliata, presarata cu drama, lupte interioare, povesti triste, ideea de moarte, minciuni, scene erotice si tot tacamul.
Tiberiu este un om foarte inteligent dar egoismul lui troneaza iar asta ii naruie orice speranta la mai bine. Trecutul dur isi pune amprenta si isi spune cuvantul in prezentul adolescentei sale.
Cu toate astea, finalul ma lasa intr-o ceata totala caci lasa loc de continuare. Imi imaginez ca viata lui nu se domoleste ci abia atunci incepe o alta serie de aventuri care ii vor marca existenta si il vor aduce in prezentul-prezent. Cel de pe insula. Nu neg ca m-a lasat curioasa la ce se va intampla cu el si Eva sau ca m-a trecut prin tot felul de stari.
M-am regasit in cateva pasaje si cred ca si asta m-a si facut sa continui. Oricat de dramatic sau inimaginabil este textul la un punct, cuprinde povesti in care se pot regasi oamenii de rand. Ca dovada ca daca ai o viata tumultoasa, ai destul material de povesti si scrieri. Totul e aici, sex, lacrimi, rasete, drame, lectii de viata, dragoste, fericire.
Nu stiu care va fi continuarea dar pot banui ca sigur nu va fi lipsita de titluri de ziare, noi personaje, experiente dramatice, umor si o posibila maturizare a personajului.
Astept urmatorul volum :)
1 like · flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Un bărbat, o fată, o insulă pustie.
Sign In »

Quotes Andreea Liked

Uirebit
“În viață, totul e să începi, să te apuci... Restul vine de la sine!
(Personajul Alfredo)”
Uirebit, Un bărbat, o fată, o insulă pustie


Reading Progress

Finished Reading
April 24, 2018 – Shelved
April 24, 2018 – Shelved as: to-read
April 30, 2018 – Started Reading
April 30, 2018 –
page 150
27.99%
May 1, 2018 –
page 328
61.19%
May 2, 2018 –
page 510
95.15%
May 2, 2018 – Finished Reading

No comments have been added yet.