Andrei Duduman's Reviews > Roma Eterna

Roma Eterna by Robert Silverberg
Rate this book
Clear rating

by
47102129
's review

it was ok

Mi-as fi dorit ca autorul sa imagineze o istorie care din punctul de divergenta sa se indeparteze total de istoria reala. Din pacate, R. Silverberg alege o cale facila preluand elemente si aspecte reale pe care le justifica neconvingator folosind cauze ce tin de istoria imaginara (spre exemplu, desi Imperiul nu s-a prabusit, exista ev mediu, dogi ai Venetiei, latina e inlocuita de la un punct incolo cu dialecte locale, inclusiv la Roma ajunge sa se vorbeasca o asa-zisa limba romana, care e de fapt italiana).
4 likes · flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Roma Eterna.
Sign In »

Reading Progress

April 19, 2018 – Shelved
April 19, 2018 – Shelved as: to-read
April 26, 2018 – Started Reading
May 5, 2018 –
20.0%
May 10, 2018 –
38.0%
May 19, 2018 –
47.0%
June 1, 2018 – Finished Reading

Comments Showing 1-5 of 5 (5 new)

dateDown arrow    newest »

message 1: by Miloș (new)

Miloș Dumbraci la vremea ei mi s-a parut bună ca istorie alternativa Quirinal Ave de Corn. ce-i drept nu am recitit-o ca adult ca sa mai bag si acum mana in foc pt ea.


Andrei Duduman Quirinal e urmatoarea pe lista!


message 3: by Bogdan (new)

Bogdan MIe mi-a placut si la recitire...Are niste lipsuri ,dar e foarte faina Quirinal!


Valentin Nu cred ca se pot compara. Silverberg practic rescrie 3000 de ani de istorie,. Punctele de divergenta sunt mai multe:: Moise nu ii scoate pe evrei din Egipt, Isus nu a existat, Mahomed este ucis inainte sa devina profet. vikingii descopera America. Mi se pare o bijuterie de carte. Chirculescu plonjeaza direct in contemporaneitate, e foarte simplut ca istorie alternativa.


Andrei Duduman Cum am scris si in recenzie, eu consider ca Silverberg a ales totusi o cale facila. Iar ca punct de divergenta nu ar fi trebuit sa fie decat esecul lui Moise. PS: aparitia ulterioara a lui Mahomed e nefondata si se potriveste ca nuca in perete


back to top