Gabrielam13's Reviews > Clean Code: A Handbook of Agile Software Craftsmanship

Clean Code by Robert C. Martin
Rate this book
Clear rating

by
12885249
's review

liked it
bookshelves: programare

Nu m-a impresionat atât de mult cărticica pe cât ar fi făcut-o dacă probabil nu aș fi văzut înainte mai multe din video-urile sale și nu aș fi citit ”The Clean Coder”. Deși foarte valoroase și utile, ideile sale reverberează peste tot și o dată ce devii familiar cu ele, nu mai au aceeași lucire de geniu, ci începi să îți dai seama, așa cum și Uncle Bob recunoaște, că sunt parte dintr-o școală. O școală negreșit pionieră care descrie bazele profesionalismului în programare și care, dacă orice programator ar fi familiar cu ea, ne-ar face viața mai ușoară și ar crește calitatea applicațiilor.

Idei noi cu care am intrat in contact numai aici este clean code la nivel de concurency, care, deși greu de digerat, au fost explicate într-un mod destul de ușor. Alt capitol care mi-a plăcut a fost lista de ”Smells and Heuristics”. Dacă nu vă convinge, urmăriți video-urile sale, căci acolo sunt prezentate într-un mod mult mai interactiv și amuzant.

În cele din urmă, care este negreșit un ”must”. Ideile sale sunt benefice pentru îmbunătățirea calității codului, dar și inspiră dorința de a programa mereu mai responsabil, mai îngrijit și mai curat. Viva codul curat !
2 likes · flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Clean Code.
Sign In »

Reading Progress

April 8, 2018 – Started Reading
April 8, 2018 – Shelved
April 8, 2018 – Shelved as: to-read
April 8, 2018 – Shelved as: programare
May 25, 2018 – Finished Reading

No comments have been added yet.