Iris's Reviews > Smokeless Fire

Smokeless Fire by Samantha Young
Rate this book
Clear rating

by
3761688
's review
Oct 23, 2011

liked it
bookshelves: shifters, young-adult, paranormal

Deze recensie is als eerste geplaatst op Carpe Libra

Ooh! De geest uit de lamp! Daar heb ik eigenlijk nog nooit een verhaal over gelezen, behalve Aladdin natuurlijk. Geest is echter totaal anders dan de Jinn die in Smokeless Fire worden weergegeven. Hier kom je behalve geesten uit lampen ook nog tich andere wezens tegen. Elk met hun eigen krachten en eigenaardigheden en allemaal onderdaan van Azazil, de sultan en zijn zeven koningen. Het was super leuk om op ontdekkingstocht in deze wereld te gaan!

Ari was wel oké. Ondanks alles bleef ze verbazingwekend genoeg kalm en ging ze verder alsof er niets bijzonders aan de hand was. Op een enkele paniekaanval na dan ;) Maar wat wil je als je erachter komt dat je biologische vader een gevoelloze schoft is, die je moeder heeft opgesloten in een vaas en je magische krachten blijkt te hebben? Kudos voor haar dus :) Ik ben zeer benieuwd hoe haar karakter zich zal ontwikkelen. Nu is ze nog een beetje naïef op sommige aspecten, maar met de hulp van Jai denk ik wel dat alles goed komt :)

Jai... Ik ben er nog steeds niet uit wat ik van hem moet vinden. Hij is de typische, standaard, YA held. Met een minder fijne jeugd en duidelijk gevoelens voor Ari, maar dat is niet iets speciaals meer tegenwoordig in Young Adult. Enige aparte aan hem is dat als hij je kust, hij je altijd terug kan vinden :P Ik weet niet of je daar blij van moet worden ;). Zijn karakter springt er voor mij gewoon nog niet uit, maar net als Ari, heb ik hoge hoop voor zijn ontwikkeling. Zeker als hij zijn "innerlijke alpha weerwolf" eruit laat:


There was no one thought in a moment like this. There was terror and fury and panic and vengeance. It was unrelenting and painful as it clawed and clouded his brain, reducing him to a saliva-ridden animal desperate to eviscerate the Jinn who dared to hurt what was his.


Weet niet waarom, maar deze quote heeft diepe indruk op me gemaakt :) Dit is zo...hot! Hoop dat hij op deze weg door kan gaan :)

Wat dit boek ook leuk maakte, was het feit dat je niet wist aan welke kant iemand stond. De Jinn zijn blijkbaar behoorlijk geniepig, vooral de koningen. Oké, de White King zal overduidelijk de slechterik zijn, maar wat zijn de plannen van de andere koningen? Ik kijk er naar uit om dit te ontdekken :)

Conclusie

Smokeless Fire was een leuk verhaal en de glimp die we krijgen in de wereld van de Jinn is super interessant. Het had me echter nog niet helemaal in zijn ban. Ik kon makkelijk even stoppen met lezen en ander dingen doen. Daardoor geen hogere rating, want echt goede verhalen moeten je niet meer kunnen loslaten :)

flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Smokeless Fire.
Sign In »

No comments have been added yet.