Елена Павлова's Reviews > Писмо до сестра ми

Писмо до сестра ми by Мария Пеева
Rate this book
Clear rating

by
25497475
's review

it was amazing

Тази книга успя да ме изненада. Няколко пъти. От една страна е ужасно мила, топла и комфортна; същински шоколад за душата. С портокалови корички и карамелен крокант. Приема те веднага в семейството на двете героини, превръща те в третата им сестра и те понася през приливите, отливите, плитчините и бурното вълнение на ежедневието им. От друга страна е и книга, пълна с изненадващи обрати, загадки и тайни; вълнуваща и напрегната - вкопчва се здраво в теб и не можеш да я оставиш, докато не отгърнеш и последната страница. Особено последните страници :)
При това "Писмо до сестра ми" е не просто великолепно написана - разкошна е. Героите са пълнокръвни, гласовете на двете авторки - звучни и в чудесен синхрон. Липсват така присъщите за съвременната ни литература пълнежи и ненужно пищен изказ - книгата е стегната, плътна, без излишъци и сюжетът се разгръща енергично, без застои и меандри. Дори бих казала, че има място за още история, особено в скоротечния, забързан финал.
Обещала съм си тази година да се отнасям еднакво сурово към българските и чуждестранни книги, които чета, но петте звездички за тази са напълно заслужени.
Драги дами, мило издателство - благодаря за чудесното четиво!
И да знаете, че с нетърпение чакам още :)
26 likes · flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Писмо до сестра ми.
Sign In »

Reading Progress

Started Reading
October 14, 2017 – Shelved
October 14, 2017 – Finished Reading

Comments Showing 1-1 of 1 (1 new)

dateDown arrow    newest »

message 1: by Lucy (new) - added it

Lucy Rickspoone От сърце Ви благодаря за милите думи! Поздрави, Люси


back to top