Daniel's Reviews > Frumusețea lucrurilor trecătoare

Frumusețea lucrurilor trecătoare by Andrada Cooș
Rate this book
Clear rating

by
12331423
's review

really liked it

Am citit romanul Andradei Cooș pe nerăsuflate. Are un stil plăcut, molcom aș zice, dar care reușește să te prindă în mreje, precum sirenele marinarii nătângi. Aventurile lui Adoriana-san, nu sunt similare celor trăite de Marco Polo, însă pentru mine, micile excapade, excursii și frecușuri birocratice, descrise cu naturalețe și umor, ridică un pic din voalul exoticei Japonii; pentru a o face și mai misterioasă.

M-am amuzat teribil când protagonista, călare pe bicicletă, țipa în românește la bieții japonezi: „Mișcați, mișcați, moimele naibii!”. Peste câteva zeci de pagini o finlandeză va face același lucru, pre limba ei, vezi bine.

Am stat cu laptopul lângă mine, având wikipedia deschisă, o hartă google street cu Universitatea Doshisha și Kyoto și multe alte site-uri cu referințe japoneze. Practic am citit nu o carte, ci mai multe, la final fiind un pic mai cult decât eram înainte de a o cunoaște pe Adoriana-san.
4 likes · flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Frumusețea lucrurilor trecătoare.
Sign In »

Reading Progress

July 22, 2017 – Started Reading
July 23, 2017 – Finished Reading
July 24, 2017 – Shelved

Comments Showing 1-1 of 1 (1 new)

dateDown arrow    newest »

message 1: by Andrada (new)

Andrada Intențiile mele când am scris cartea astea au și fost: să las cititorul cu ceva la final și să redau o imagine mai completă a Japoniei, nu doar versiunea ei idealizată. Mă bucură mult recenzia ta pentru că mă face să cred că mi-am atins scopul :D


back to top