Петър Стойков's Reviews > Друговремец

Друговремец by Diana Gabaldon
Rate this book
Clear rating

by
2499456
's review

it was ok

Има един вид литература, наречена любовни романи, което си е живо романтично порно, дето мачовци със заголени и загорели гърди обгръщат с мощната си леко запотена десница героинята, мятат я на врания кон и препускат с нея към залеза или евентуално, повдигат полите й и много литературно и романтично, разбира се, "я обладават" или просто й го набиват, според колко хард е романтичния роман, някои ги предпочитат по-така.

Тоя вид литература има характерни корици и характерно съдържание и е изключително популярна сред жените (едно 95% от читателите й са жени). Това е всъщност един от най-продаваните жанрове в света (35% от продажбите на художествена литература). Така че не е чудно, че и настоящата книга е толкова популярна и харесвана и изби рибата на продажбите, даже сериал направиха по нея.

Тя е по-дебела от стандартния любовен роман, (същото вероятно важи и за читателките й ;) но практически се различава от него само в количеството словесна плява между любовните сцени, нищо друго. Контекстът е исторически, но в любовните романи най-често е така, защото повечето читателки обичат нещата между героинята и загорелите мачовци да са грубички и опасни, а това най-добре се оправдава сюжетно с дивите отминали времена.

Така е и в Дроговремец, като героинята е заобиколена от едри, груби, мъжествени и опасни шотландци, всеки от които я желае и й го казва и показва, като разбира се най-много я желае най-мъжествения, опасен и очарователен грубиян от всичките и той най-много й го казва й показва, след разбира се задължителния период, когато се прави на загадъчно недостъпен щото читателките най-много ги кльопат така нещата. Книгата е 800 страници, като първите 250 са доста постни, само с малко еротика тук-там, но от там до края има ни повече, ни по-малко от 46 горещи секс сцени.

Ако сте мъже и/или сте се подлъгали, че това е исторически роман, ще останете разочаровани, както останаха разочаровани създателите на сериала по него, които също не бяха схванали (въпреки че, предполагам, все пак са чели романа), че той не е исторически, а любовно-еротичен и на това се дължи успехът му и направиха сериала исторически, поради което той немá гледаемостта, на която се надяваха.
15 likes · flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Друговремец.
Sign In »

Reading Progress

May 26, 2017 – Started Reading
May 26, 2017 – Shelved
May 31, 2017 – Finished Reading

Comments Showing 1-4 of 4 (4 new)

dateDown arrow    newest »

Anna Dimitrova Има и един вид ревюта, на които отгоре най-добре да се пише "мъжка гледна точка". Ясно, че е писан за жени тоя роман, никой и не държи мъже да го четат или харесват изобщо. То и филмът си беше направен повече като за жени. Ясно че и всеки си има право на собствено мнение и гледна точка. Не ти е харесал, скучен е бил - чудесно, пиши го и споделяй, ще спестиш разочарованието на някой друг, който няма да го хареса. Но защо трябва да се отписва главно и единствено защото е за женската аудитория и следователно не струва, това вече не ми е ясно. В крайна сметка и в порното има добри и лоши филми и ако харесваш порно, ще ги оцениш обективно, а ако не, тогава ще ги отричаш всичките само защото е порно...


Петър Стойков Защото той не е интересен за по-голямата част от мъжката аудитория не защото "не струва", или е лошо написан, или е "скучен", а защото е предназначен главно за жени.


Anna Dimitrova Точно това имам предвид - след като е писано за жени, няма как мъж да очаква да отговаря на неговите стандарти. За добро или лошо имаме доста различни представи и виждания за света около нас.


message 4: by Natalia (new)

Natalia Yaneva :D Доста забавно ревю. Искам само най-приятелски да попитам, без да се заяждам, затова да не се тълкува така - защо продължаваш да четеш такива неща от време на време, като ти е напълно ясно, че нито си в целевата група, нито ще получиш нещо полезно от този вид книги? Как ти се губи времето да прочетеш 800 СТРАНИЦИ любовен роман? Аз не бих седнала да си пилея малкото време за такива неща, пък съм си направо от тези, към които е насочен :)


back to top