Петър Стойков's Reviews > Съседът милионер

Съседът милионер by Thomas J. Stanley
Rate this book
Clear rating

by
2499456
's review

really liked it

Когато чуем "милионер", разбира се, си представяме това, което филмите ни показват - луксозни коли, огромни къщи с прислуга, частни полети до скъпи дестинации. Само че много често хората, които живеят така изобщо не са милионери, луксозният им живот често е само назаем и приключва в момента, в който изгубят престижната си работа, бизнесът им тръгне надолу или просто парите от наследството свършат.

The Millionaire Next Door е статистическо изследване на "богатите" в САЩ, но е популярно написана, което я превръща едновременно в книга за финансов здрав разум за всеки.

Авторите събират финансови и социални данни за горната прослойка от населението, а също така провеждат и множество интервюта с хора, които притежават повече от 1 млн. долара, за да видят какви аджеба са те, какво са направили, за да са милионери, как живеят и какво можем да научим от тях.

Това, което откриват с изследването си, е доста изненадващо - образът на средния милионер няма много общо с частните самолети, дизайнерски костюми и богато наследство. Не само, че 85% от милионерите са първо поколение (т.е. направили са сами парите си), но и начинът им на живот е доста... незабележим.

Средният милионер е на 55 години, притежава малък до среден бизнес (2-3 магазина, фирма за услуги или нещо такова), живее в нормална, обикновена къща, кара кола, произведена преди 10 години, има щастлив брак и деца, които не глези, работи по 10 часа на ден и обича да спестява и инвестира парите си.

Ще оставя сами да си направите изводите.
10 likes · flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Съседът милионер.
Sign In »

Reading Progress

May 24, 2017 – Shelved
May 25, 2017 – Started Reading
May 25, 2017 – Finished Reading

Comments Showing 1-1 of 1 (1 new)

dateDown arrow    newest »

Петър Стойков Ще добавя, че книгата е базирана на изследвания, правени през 80-те години, така че съобразено с инфлацията до момента, 1 млн долара е по-скоро 3 млн. днес.


back to top